Geminidene regnes ifølge astronom Jan-Erik Ovaldsen som en av de flotteste og mest pålitelige av de årvisse meteorsvermene, og fenomenet har vært observert helt siden 1862. Maksimal intervallverdi for Geminidene ligger under ideelle forhold på rundt 120 glimt i timen.

– Et mer realistisk anslag for hva man faktisk kan observere, er rundt 60 meteorer i timen. Maksimumsaktiviteten varer dessuten bortimot en hel dag, ikke bare et par timer som hos enkelte andre svermer, skriver Ovaldsen på nettsiden Himmelkalenderen.

LES OGSÅ: Slik forklarer ekspertene ildkulen på himmelen

Om man vil få med seg himmelfenomenet kan man begynne å speide allerede på onsdagskvelden. Aktiviteten vil øke utover natta og fram mot torsdag morgen. I tillegg er sjansene gode for å kunne observere stjerneskudd i løpet av nettene både før og etter.

For å oppleve svermene på best mulig måte, burde man finne et mørkt sted uten sterke lyskilder, og med god sikt til nattehimmelen. Kikkert eller teleskop er ikke nødvendig, da stjerneskuddene lett kan sees med det blotte øye.

– Et liggeunderlag, sovepose/teppe og en termos med kaffe eller varm kakao er anbefalt tilleggsutstyr, foruten skikkelig varme klær, selvsagt. En middels dose tålmodighet kommer også godt med, skriver Ovaldsen.