Ved forrige styremøte i oktober ble PCI-saken utsatt ytterligere en gang. Dette grunnet det styret mente var mangelfullt saksframlegg. Det ble blant annet etterlyst risikoanalyse av hvordan etableringen ville påvirke behandlingstilbudet i Finnmark og i sørlige deler av Nordland (for abonnenter).

Enig med direktøren

Onsdag møttes styret igjen for å komme med en endelig innstilling.

Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland, ba styret i Helse Nord RHF om å opprette et PCI-tilbud ved Nordlandssykehuset Bodø. Dette er altså noe styret sier seg enig i.

Reaksjoner

Debatten omkring etableringen av et eventuelt PCI-senter i Bodø har skapt sterke reaksjoner. En rekke overleger, professorer, PCI-operatører og sykepleiere har gått ut og argumentert for at Helse Nord ikke burde følge direktør Lars Vorlands forslag om å opprette et PCI-senter i Bodø.

Helse Nord-styret skulle allerede i februar behandle saken, men grunnet sterke reaksjoner ble de enige om å utsette behandlingen av PCI-saken. Helse Nord håpet å få fremmet saken i stytemøtet 14. juni, men da ble det igjen utsatt grunnet at arbeidet ikke var ferdig.

I oktober ble, som nevnt ovenfor, saken utsatt nok en gang grunnet det styret mente var et mangelfullt saksframlegg.