Tromsøjentene hevder seg innen hver sin idrett både nasjonalt og internasjonalt.

Dina Lorentzen driver med styrkeløft, Vilde Nilsen med skiskyting og langrenn, og Alexandra Divina driver med kickboksing.

Onsdag mottok de hvert sitt stipend på 18.000 kroner fra fylkestinget.

– Troms fylkeskommune ønsker gjennom stipendene å oppmuntre mottakerne til fortsatt satsing. Årets stipendmottakere er alle gode representanter for sine klubber, kommuner og for Troms, skriver fylkesråd Sigrid Ina Simonsen (Ap) i en pressemelding.

Det var totalt 27 kandidater til stipendet. I tillegg til tromsøjentene fikk også Erik Valnes (21) fra Bardufoss og Erik Lomås (24) fra Salangen stipendet.

Delte ut flere priser

I tillegg til idrettsstipendene delte Troms fylkeskommune ut frivilligprisen og kulturprisen.

Det var Gibostad og omegn grendeutvalg som stakk av med årets frivilligpris. Prisen har blitt delt ut siden 2011 og er på 25.000 kroner.

FRIVILLIG: Toralf Nergaard (til venstre) og Hermann Uteng i Gibostad og omegn grendeutvalg mottok årets frivilligpris. Her er de sammen med Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (i midten).

– Miljøet rundt «Gamle Gibostad» er et mangfold av aktive ildsjeler og frivillige lag og foreninger som samlet legger ned en stor dugnadsinnsats for å løfte det felles kulturmiljøet, heter det i begrunnelsen.

– Uredd festival

Årets kulturpris gikk til den eneste rene samiske festivalen i landsdelen, Márkomeannu. Også denne prisen er på 25.000 kroner.

KULTUR: Anne Henriette Reinås Nilut og Emma Margret Skåden i Márkomeannu mottok kulturprisen fra fylkestinget.

I pressemeldingen skriver fylkestinget blant annet dette om festivalen:

– Márkomeannu er en uredd festival som har påtatt seg ansvaret og rollen å fronte flere tabubelagte tema innen samiske miljøer.