Tromsø ASVO er nummer 32 i rekken av vinnere av hedersbetegnelsen Årets tromsøværing siden første prisutdeling i 1986.

For å kunne bli nominert må kandidatene ha gjort noe positivt for lokalmiljøet, utført en prestasjon som har hjulpet andre eller markert seg på en særskilt positiv måte.

ÅRETS TROMSØVÆRING: De Tromsø Asvo-ansatte Jostein Heiskel (fra venstre), Yngve Kristiansen, Katrine Figenschau, Trond Wilhelmsen og Trine Hansen stråler av glede over at bedriften er kåret til Årets tromsøværing 2017.

Høyt verdsatt

– ASVO har vært nominert før, det er derfor gledelig at de endelig blir vinner av Årets tromsøværing. De vant avstemningen suverent. Tromsø ASVO er svært populær i byen, de er en god merkevare og er godt synlige i bybildet. Jobben de gjør er høyt verdsatt, sier sjefredaktør Stig Jakobsen i iTromsø da prisvinneren ble hedret torsdag, i forbindelse med mediehusets årlige julelunsj for tidligere og nåværende ansatte.

Vinneren av Årets tromsøværing får diplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

PRISUTDELING: Sjefredaktør Stig Jakobsen offentliggjorde under iTromsøs årlige julelunsj at Tromsø ASVO er Årets tromsøværing. ASVO-ansatte Katrine Figenschau (sittende fra venstre), Trine Hansen, Jostein Heiskel og daglig leder Anne Opsahl er stolte mottakere av hedersdiplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

Flere arbeidsarenaer

Tromsø ASVO startet i 1989 og har 110 ansatte. Formålet er å gi mennesker med ulik nedsatt funksjonsevne økt kompetanse, ivareta dagens kompetanse, styrke arbeidsevnen og dermed øke deltakernes mulighet for ulikt arbeid og utdanning.

Dette gjøres gjennom bedriftens ulike arbeidsarenaer innenfor kantiner, bokbinderi, service, kreativt verksted, resepsjon/utsalg og fruktavdeling.

Superbra!

De ansatte som var til stede på julelunsjen strålte av glede da det ble klart at de hadde fått flest stemmer i Årets tromsøværing-kåring.

– Det er helt fantastisk! Superbra! Vi jobber hver dag for at vi skal være best mulig. Vi vinner ikke bare en pris, men det settes pris på at vi gjør en god jobb. Det er fint å være ambassadører for byen, sier Katrine Figenschau, som har jobbet nesten 18 år i Tromsø ASVO.

– Folk sier vi gjør en fin jobb, sier kollega Trine Hansen, med 28 års fartstid i bedriften.

– Med jobben i Tromsø ASVO har folk lettere for å akseptere at man er annerledes, legger Figenschau til.

Rørt daglig leder

For daglig leder Anne Opsahl i Tromsø ASVO var det stort at bedriften hun leder ble Årets tromsøværing 2017.

– Jeg ble litt rørt. Det er en stor ære å bli nominert blant mange flotte nominerte. Jeg visste det var hard konkurranse om tittelen. Det blir sett på som en stor utmerkelse. Det er artig at folk setter pris på arbeidet vi gjør. Vi er synlige, og det er hyggelig at vi blir lagt merke til, sier Anne Opsahl.

Kjente og ukjente

Da Årets tromsøværing ble kåret første gang var det renholder Ivanna Kristiansen som stakk av med prisen. Siden den gang har utmerkelsen blant andre gått til artister som Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Lisa Stokke.

Også tromsøfolk fra andre samfunnslag, som på en eller annen måte har utmerket seg, har blitt hedret med tittelen Årets tromsøværing; for eksempel eldregeneral Bitten Barman-Jenssen og Kate Eines fra «Hjelp oss å hjelpe», multikunstneren Marit Bockelie og naturfotografen Audun Rikardsen som vant i fjor.