Lyste opp kirkegården: – Flott å samle hele familien

Mens blåtimen er over og mørket senker seg, ble Elverhøy gravlund lyst opp.

LYS: Elverhøy gravlund var fullspekket med lys på julaften. Foto: Håkon SteinmoFoto: Haakon Steinmo

nyheter

For mange tromsøværinger er det en tradisjon å besøke gravlunden på julaften.

– Jeg har vokst opp med å dra på kirkegården på julaften. Vi bruker også å dra hit på nyttårsaften, forteller Lillian Holand.

TRADISJON: Lillian Holand (f.v.), Stine Holand, Jacob Holand Fjelldalen og Malene Holand tok turen til kirkegården på julaften. Foto: Håkon Steinmo

Sammen med Stine Holand, Jacob Holand Fjelddalen og Malene Holand, har de tatt turen til Elverhøy gravlund for å sette lys på graven til deres kjente og kjære.

– Det er ekstra koselig å se alle lysene nå som det er mørketid. Også er det fint å minne de som har gått bort, og vise at vi tenker på dem, sier Lillian.

Møtested

For Sofie Viktoria Spantell Valdermo (13), Lisa Spantell Valdermo (18), Henrik Spantell Valdermo (20), Sissel Mona Spantell (72), Hege Spantell (49) og Lars Valdermo (52), har kirkegården blitt et møtested.

MØTESTED: Henrik Spantell Valdermo (20) (f.v.), Sissel Mona Spantell (72), Hege Spantell (49), Sofie Viktoria Spantell Valdermo (13), Lars Valdermo (52) og Lisa Spantell Valdermo (18) liker å møte familien på kirkegården på julaften. Foto: Håkon Steinmo

– Det er veldig god stemning her, og et flott sted å samle hele familien, sier 18-åringen.

– Det er også koselig å se alle de andre familiene som også møtes her, legger hun til.

Prioriterer kirkegården fremfor godteri

For Randi Albrigtsen (18), Emil Øien (6), Linda Catrine Stenvoll (30), Edward Øien (4) og hunden Carmen (3) har det blitt en tradisjon å dra på kirkegården på julaften.

FAMILIEHØYTID: Edward Øien (4) (f.v.), Linda Catrine Stenvoll (30), Emil Øien (6), Randi Albrigtsen (18) og hunden Carmen (3), tok turen til kirkegården på julaften.Foto: Håkon Steinmo

– Julen er en familiehøytid og da må man også inkludere de som er borte. Det blir ikke jul uten dem, sier 30-åringen.

Emil trives også med å dra på kirkegården på julaften.

– Jeg synes det er fint her. Det er bedre enn å sitte hjemme med godteri og tegneserier.