Fylkeskulturetaten anmelder gravrøysskade

Tromsø politihus,   Foto: Christer Pedersen

nyheter

Fylkeskulturetaten har anmeldt et brudd på lov om kulturminner til Troms politidistrikt.

Bakgrunnen er at tre store steiner som lå oppå ei gravrøys fra jernalderen i Sandvika på Sør-Kvaløya, er løftet til side. Skaden skal ha skjedd i fjor sommer. Det er tredje gang det er oppdaget inngrep her.

– Da gravrøysa er tydelig merket med skilt, er skaden sannsynligvis gjort med hensikt for å se/undersøke om gravrøysa kunne inneholde noe verdifullt, heter det i anmeldelsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter