iTromsø skrev i juni om at Restaurant Smak var en av de høyeste rangerte nykommerne i White Guide Nordic – en guide som rangerer Nordens beste restauranter.

Espen Ramnestedt og ektefellen Eva-Linda Ramnestedt drev i flere år en vellykket «fine dining»-restaurant i Bodø. Etter et mislykket forsøk på å starte hotell og restaurant på Reine i Lofoten, endte de opp i Tromsø, hvor de i mars 2017 åpnet Smak i Skippergata (for abonnenter).

– Betyr mye

Nå går de til helt til topps på DinnerBookings topp ti liste fra 2017. Listen er basert på over 15.000 tilbakemeldinger fra restaurantgjester.

– Det er veldig kjekt at gjestene setter pris på det vi gjør. Det betyr veldig mye, sier Espen Ramnestedt til iTromsø.

Bra år

På en andreplass finner man restauranten Nyt i Bodø, som i 2016-kåringen fikk førsteplassen. Videre nedover listen finner man blant annet À L’aise og Bokbacka, men også en annen tromsørestaurant har karret seg inn på lista, nemlig Hildr Gastro Bar.

– Det har vært en fantastisk bra år for oss. Det gikk litt fortere å bli kjent enn det vi hadde trodd og håpet på. Men vi er veldig, veldig fornøyd med tingenes tilstand, sier Ramnestedt.

LES OGSÅ: Slik erobret de Mat-Tromsø over natta (for abonnenter)

Totalt er det 15.862 gjesteanmeldelser som er grunnlag for kåringen. Hver gang noen bestiller bord gjennom DinnerBooking, får de et spørreskjema hvor de kan vurdere restauranten ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering og verdi for pengene.