Som iTromsø skrev i forrige uke, har kommunen, Opplysningsvesenets fond og Miljødirektoratet blitt enige om en 60-årig festeavtale av Folkeparken.

Kommunen betaler til sammen én million kroner i leie for området – penger som de får støtte til å dekke fra direktoratet.

Nå kan derfor kommunen formelt bruke investeringsmidler i området – noe de tidligere var forhindret fra å gjøre i henhold til lover og regler.

– En avklart eiersituasjon for Folkeparken og Telegrafbukta der Tromsø kommune har råderetten vil åpne for en mer aktiv planlegging av hvordan områdene skal utvikles videre, sier byutviklingssjef Laila Falck til iTromsø.

Ifølge henne er det nokså store oppgraderingsbehov i området – og spesielt i Telegrafbukta som er preget av veldig hyppig bruk og stor slitasje.

– Tiltak som ligger nærmest for effektuering er nytt toalettbygg, samt vurdere tiltak på gressflatene som er veldig slitt, sier Falck.

Hva som på sikt skal skje i Bukta og i den øvrige delen av Folkeparken, er ennå ikke avklart eller planlagt. Konkrete planer for hvordan området skal kunne settes bedre i stand har vært satt på vent mens kommunen har forhandlet med eieren – OVF – og staten.

– Hva som konkret skal gjøres må vi komme tilbake til når en helhetlig vurdering av kommunens prioriteringer innenfor dette området endelig er avklart, sier Falck.