Mannen, som av hensyn til sine nærmeste ønsker å være anonym, kontaktet selv iTromsø for å fortelle om hendelsen.

– Jeg ble oppsøkt utenfor et av hotellene i byen av en østeuropeisk kvinne. Hun ga meg et bilde av seg selv og telefonnummeret hennes. Hun sa hun var prostituert og lurte på om vi kunne møtes ved ett av solstudioene i sentrum. Jeg er relativt ung og uerfaren, så jeg takket ja. Jeg vet det er ulovlig å kjøpe sex, men mener selv at det ikke er galt – det er en avtale mellom to voksne mennesker, sier han.

Kvinnen endte imidlertid opp med å ta mannens penger og forlate stedet uten at mannen fikk det han selv medgir å ha betalt for.

– Nå vil jeg advare andre. Det er derfor jeg tar kontakt med avisen, sier han.

- Oppfattet som aggressiv

Like etter hendelsen skal ha funnet sted, fikk politiet inn en melding om en ordensforstyrrelse ved ett av byens hoteller.

– Det var en person i resepsjonen som skulle ha tak i noen som var prostituert. De ansatte oppfattet mannen som aggressiv og ringte oss. Da vi kom fram, hadde personen forlatt stedet, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

Selv bekrefter mannen at han oppsøkte hotellet hvor kvinnen hadde opplyst at hun bodde. Han hevder resepsjonisten ikke var mottakelig for informasjon og at han ikke fikk hjelp.

– Vi kjenner ikke bakgrunnen for det som skal ha skjedd mellom mannen og kvinnen, men grunnlaget for at vi rykket ut var de hotellansattes utrygghet, sier Meyer.

Risikerer 25.000 kroner i bot

Ifølge operasjonslederen må det leveres en anmeldelse dersom noe er stjålet.

– Så får vi vurdere de opplysningene som fremkommer og hva som eventuelt kan dokumenteres der.

– Dersom dere får en anmeldelse, hvordan vil dere behandle saken? Mannen medgir å ha brutt loven.

– Det er en annen sak og vil i så måte behandles separat.

Meyer forteller at politiet ikke har fått inn meldinger om lignende hendelser i løpet av uka som har gått.

Dersom man blir tatt for sexkjøp i Norge i dag, risikerer man 25.000 kroner i bot.