En sjåfør som forårsaker en trafikkulykke mens vedkommende ser på TV i bilen risikerer å miste all erstatning i et forsikringsoppgjør advarer forsikringsselskapet.

– Det er klart at dette heller mot grov uaktsomhet. Kolliderer du og det er en årsakssammenheng mellom ulykken og TV-seing i bilen risikerer du avkortning i erstatningen, og i verste fall at all erstatning faller bort. I tillegg risikerer du å måtte dekke skadene på andre biler en eventuelt har kollidert med. Da kan det bli svindyrt, sier Svein-Arne Kausland, Skadedirektør i Tryg forsikring i et presseskriv.

UP i region Sør skal ifølge Tryg ha stoppet et titalls bilister over de siste to årene der sjåføren har sett på TV via enten bilens egen skjerm, mobil eller laptop mens vedkommende kjører bil. Utrykningspolitiet sier menn over 45 år er verst. Flere av de som blir stoppet innrømmer at de ser TV mens de kjører.

– Jeg kjenner ikke slike saker fra før, men det overrasker meg ikke. Vi har hvert år mange bilulykker uten en forklarlig grunn, sier Kausland.