Det avslører han i et større portrettintervju i Dagens Næringsliv fredag. (Betalartikkel)

I intervjuet forteller han at kontakten ble tatt fra produksjonsselskapet mandag – ett døgn etter at han hadde meldt sin avgang.

Til avisa sier han «Nu skal du høre: Mest overraskende var det at jeg på mandag ble invitert til å være med i «Farmen kjendis»!

Amundsen var dog ikke så keen på å måle krefter med andre kjendiser på en 1800-tallsgård til allmenn beskuelse fra TV-publikummet.

Overfor iTromsø utdyper han argumentene:

- Jeg var faktisk litt rørt over at de spurte meg, men jeg vet jo ingenting om hva slags program det er. Da tenkte jeg at det kanskje var bedre å overlate plassen til noen som kan programkonseptet, sier Amundsen.

Og legger flirende til:

- Jeg spurte kona Karen Marie om det var det programmet der de hadde seg foran kamera, og om jeg fikk lov til å være med. Hun forklarte at det var Paradise Hotel, men hun sa nei likevel.

Ifølge ham selv har han ikke sett et eneste avsnitt av hverken vanlige Farmen eller Farmen Kjendis.

Trives på en scene

Imidlertid sier han til Dagens Næringsliv (betalartikkel) at han trives på en scene eller i en TV-studio.

– Jeg sier det litt skamløst: Jeg elsker å skrive, og jeg elsker å være på tv og stå på en scene. Da føler jeg at jeg lever, sier han til DN.

Amundsen varsler i intervjuet at han er svanger med et bokprosjekt, men at han ikke har planer om å drive skittentøyvask.

– Jeg er blitt kontaktet av forlag, men jeg kommer ikke til å utlevere partiet. Man skal ikke skite i reiret man forlater, sier han til DN.