Marius Karlsen inn i Kringkastingsrådet

Tidligere nyhetsredaktør i iTromsø, Marius Karlsen, er valgt inn i Kringkastingsrådet.

INN I KRINGKASTINGSRÅDET: Tidligere nyhetsredaktør i iTromsø, Marius Karlsen, er valgt inn som fast medlem i Kringkastingsrådet. Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Det er Kongen i statsråd som har pekt ut medlemmene i rådet som har i oppgave å påse at NRK oppfyller sitt samfunnsoppdrag. Rådet skal også behandle klager som kommer inn mot programmer i rikskringkastingen.

Karlsen er til daglig konseptutvikler i Polaris Medias datterselskap iNord.

Han sier til iTromsø at han synes oppgaven er veldig spennende.

– Jeg synes det er bra at det kommer inn unge mennesker med en litt annen og forskjellig bakgrunn enn de som tidligere har sittet i rådet, sier han.

Ifølge Karlsen skal Kringkastingsrådet fungere som publikums forlengede arm – og rådets arbeid er avhengig av at det kommer inn klager og tilbakemeldinger fra NRKs lyttere og seere.

– Når man får så mye penger som NRK – 5,5 milliarder kroner i fjor – er det viktig at man har noen som kan passe på at man skjøtter oppgaven sin på rett måte, sier han.

Kringkastingsrådet skal ledes av tidligere høyrepolitiker Julie Brodtkorb.

Med seg i rådet får Karlsen blant andre Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk, generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser, Rune Hetland, og tidligere NRK-sjef i Tromsø, Inger Gunn Sande.

Kulturminister Trine Skei Grande sier i en pressemelding at «For regjeringa er det viktig å sikre NRK som et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud av høy kvalitet».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter