Fagforeninger sjokkerte av Ingebrigtsens avgang: – Beklagelig og trist

UNN-direktørens avgang omtales som et stort tap for sykehuset, av fagforeningene iTromsø har oppnådd kontakt med tirsdag morgen.

OVERRASKET: Hanne M. Bergland i Norsk Sykepleierforbund er blant fagforbundslederne som reagerer med overraskelse og tristhet, etter nyheten om at UNN-direktør Tor Ingebrigtsen trekker seg. Foto: Jøran Kristensen  Foto: Jøran Kristensen

nyheter

NITOs foretakstillitsvalgt ved UNN, Geir Lindrupsen, er svært overrasket over at UNN-direktør Tor Ingebrigtsen sa opp jobben tirsdag morgen.

– Jeg satt i møter med Ingebrigtsen hele gårsdagen – uten å vite dette, avslører Lindrupsen til iTromsø.

– Veldig trist

NITOs tillitsvalgt reagerer med vantro og skuffelse på nyheten.

– Jeg synes dette er veldig trist. Ingebrigtsen har gjort en veldig god jobb, og har vært flink til å involvere fagforeninger, tillitsvalgte og verneombud i avgjørelser og prosesser ved sykehuset. UNN har gjennomgått store omorganiseringer i Ingebrigtsens tid som direktør – og han har også fått økonomien under kontroll, sier Lindrupsen.

– Et stort tap for UNN

To andre fagforeninger speiler NITOs syn.

– Jeg synes det er veldig trist at Ingebrigtsen nå går av. Han har stått midt i en storm, og jeg tror at det har vært tunge tak for han som direktør. Avgangen er beklagelig og trist, fordi han har gjort en stor jobb i alle endringsprosessene som har vært gjort, og har lang erfaring, sier Hanne M. Bergland, Norsk Sykepleierforening.

– Vi forstår og respekterer valget, men beklager et veldig stort tap for UNN, da vi opplever at Ingebrigtsen har gjort en veldig bra jobb for sykehuset, sier Marianne Johnsen i Fagforbundet.

Avviser fryktkultur hos egne medlemmer

Johnsen er dog ikke like overrasket som sine kolleger over Ingebrigtsens valg om å trekke seg som direktør.

– Han har stått lenge i stillinga, og det er definitivt en tøff jobb å være sykehusdirektør.

Ingen av de nevnte fagforeningene har opplevd tilbakemeldinger om den nye omtalte fryktkulturen i UNN-ledelsen. De vil heller ikke spekulere i om denne konflikten har hatt noen betydning for direktørens valg om å trekke seg fra stillingen.

– Denne omtalte fryktkultur-biten er direkte relatert til legeyrket – ikke våre medlemmer, uttaler Geir Lindrupsen i NITO.

– Det har vært tilfeller der man har vært uenige med ledelsen, men slik er det jo i alle bedrifter, sier Marianne Johnsen i Fagforbudet.