Tirsdag morgen ble det kjent at Tor Ingebrigtsen legger inn årene etter 11 år som direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Samtidig samlet Den norske legeforening (DNL) seg til ledelsesmøte i Oslo. Kommunikasjonsdirektør Knut E. Braaten opplyser til iTromsø at de har merket seg avgangen og diskutert den på møtet.

- Men vi ønsker ikke å kommentere oppsigelsen på nåværende tidspunkt.

Flere konflikter

I Ingebrigtsens periode som direktør har sykehuset vokst fra rundt 3.000 til 6.000 ansatte. Det har blitt bygget pasienthotell, ny A-fløy og PET-senter.

Men ikke alt har vært rosenrødt. Flere ganger – over flere år – har UNN-ledelsen og Ingebrigtsen blitt kritisert av Legeforeningen og dens tillitsvalgte for å ha skapt en ukultur ved sykehuset. Tillitsvalgte skal ifølge tidligere president i foreningen, Hege Gjessing, ha blitt kneblet og ansatte skal ha fryktet represalier for å si fra.

I 2012 var konflikten såpass betent at ingen av overlegene ved sykehuset ønsket å ta på seg rollen som foretaktstillitsvalgt. Det gikk nesten ett år fra den forrige tillitsvalgte ga seg til Ulla Dorte Mathisen i 2013 påtok seg vervet.

- Samarbeidet med UNN-ledelsen har under Ingebrigtsen vært vanskelig. Har dere gjort dere noen tanker om hva hans avgang betyr for dere?

- Det ønsker vi ikke å kommentere, svarer Braaten.

Ingen foretakstillitsvalgte

I dag er situasjonen den samme som i 2012. Foreningen har ikke foretakstillitsvalgt ved sykehuset. Både Mathisen og tidligere foretakstillitsvalgt for Yngre legers forening (en del av Legeforeningen, journ.anm.), Elisabeth Olstad, ga seg ved nyttår. Foreningen har ennå ikke funnet erstattere for dem.

SLUTTET: Legeforeningens tidligere foretakstillitsvalgt, Ulla Dorte Mathisen (til høyre), og tidligere foretakstillitsvalgt for Yngre legers forening, Elisabeth Olstad.

Verken Olstad eller Mathisen ønsker å kommentere direktørens avgang.

- Det kom som en stor overraskelse, sier imidlertid Mathisen.

Hun opplyser at hun ga seg som tillitsvalgt for å returnere til det kliniske arbeidet.

.

Braaten og president i foreningen, Marit Hermansen, bekrefter at foreningen har hatt problemer med å rekruttere nye tillitsvalgte, men har så langt ikke svart på iTromsøs henvendelser om videre kommentarer.