Revygjengen fra Kroken skole er klar med årets revy, som denne gangen har himmel og helvete som tema. Den klassiske kampen mellom det gode og det onde går som en rød tråd gjennom hele forestillingen, men det harseleres også fritt med alt Snapchat, nynazister og samlivsproblemer, til Kristin Røymo og Flyviking. Bare for å nevne noe.

Himmel, helvete og rikspolitikk

Selv om revyen stort sett varierer godt mellom velskrevne sketsjer og oppfinnsomme musikalske innslag, er det langt mellom gapskrattene. Her holder humoren en litt lavere profil, men fungerer svært godt når den først treffer. Her er den tankevekkende monologen om rikets tilstand et godt eksempel, som balanserer fint mellom politisk alvor og vitser som «vet du hvor mange blondiner som må til for styre et land?»

Her ligger styrken først om fremst hos enkeltaktørene, og ingenting tyder på manglende revytalent i Kroken for tiden. Med en så imponerende innsatsvilje og innlevelse på scenen, er det uansett vanskelig å ikke la seg rive med.

Mellom himmel, helvete og rikspolitikk finner revyen også tid til skråblikk på lokale begivenheter. En av de mer vellykka sketsjene omhandler nemlig utestedet Rogers nedleggelse, og tar her med publikummet i begravelsen – som seg hør og bør med drita fulle TIL-supportere som fortvilt lurer på hvor de skal på nachspiel nå.

Selvironisk

Blant de musikalske innslagene finnes det også flere godbiter. Sangen om hvordan det norske språket gradvis blir anglofisert, er et solid høydepunkt, mens en fiffig koreografert danseseanse tar for seg en egen teori på Flyvikings nesestyrt, som absolutt ble et minneverdig øyeblikk. Revybandet sitter for øvrig som ei kule, og har i tillegg plukket ut utelukkende nordiske låter. Jeg må innrømme at det var en aldri så liten opptur da det ble fremført en tolkning av låten «Cousin», signert tullebandet Boyzvoice.

Som et yndet mål for revyer fra andre bydeler, har gjengen fra Kroken tatt på seg en sunn dose selvironi. En oppvekst i Kroken innebærer visstnok hjemmebrenning i naturfagtimene og karaktersetting med balltre, så å flytte dit i skolealder er, ifølge revyen, ingen enkel affære som i beste fall ender opp hos psykologen.

Alt i alt har Kroken-gjengen kokt sammen en underholdende og variert revy, selv om de største latterkulene uteble.