Politiet har vært ute på åstedsundersøkelse i enebolig i Petersborggata etter at huseier varslet om innbrudd klokka 12:30 i dag.

- Huseier kom hjem og så at et vindu var knust, og at det var stjålet smykker fra eneboligen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

Foreløpig har ikke politiet anslått verdien av smykkene som er stjålet. Meyer forteller at politiet har vært på stedet og sikret spor. Det videre arbeidet vil være å følge opp sporene og få dem analysert.

Sikrer spor

- Hva slags spor dreier det seg om?

- Det er blodspor på stedet. Personen som har gjort innbruddet har skåret seg i glasskår og avsatt blodspor.

Meyer har ikke oversikt over hvorvidt det har vært uvanlig mange innbrudd i Tromsø den siste tiden. Han mener for øvrig at det uansett ikke ser ut til å være noen kobling mellom dagens og tidligere innbrudd.

- Dette innbruddet ser ut til å være av tilfeldig karakter. Personen som har tatt seg inn har fått med seg forholdsvis lite. Når et innbrudd er planlagt så har det vanligvis et større omfang fordi man gjerne har sett seg ut verdier på forhånd.

- Kan blodsporene fra den knuste ruta tyde på at innbruddstyven var rusa?

- Vi har ingen mistenkte så det er selvsagt vanskelig å si, men den valgte inngangsveien var veldig trang. Det er et lite vindu som er knust og det krever litt for en voksen person å komme seg gjennom en så trang åpning, avslutter Meyer.