Ifølge statsråden skal Storberget bidra til at de to sammenslåtte fylkene Troms og Finnmark skal komme seg videre i sammenslåingsprosessen.

Som kjent så har forhandlingene mellom fylkeskommunene havarert – og Troms har bedt staten om å overta forhandlingene.

– Jeg er svært glad for at Knut Storberget takket ja til dette viktige oppdraget. Han er en person med bred politisk erfaring som forstår de regionale problemstillingene, sier Mæland.

- Jeg er i grunn en optimistisk person, så jeg håper at vi skal klare å finne løsninger på uenighetene, sier Knut Storberget selv til iTromsø.

Vil skape godt klima

Ifølge ham vil det viktigste være å skape et godt klima for samarbeid - samt skape ro.

- Jeg kjenner Troms og Finnmark godt etter å ha jobbet lenge politisk - og jeg ved at det er reale folk som sier hva man mener der oppe, sier Storberget - som også er leder for Hedmark Arbeiderparti - og partikollega med de to kamphanene Ragnhild Vassvik fra Finnmark og Willy Ørnebakk fra Troms.

Over helga håper han å ha et sakskart og en tidsplan ferdig for når og hvordan forhandlingene skal gjennomføres.

- Jeg skal kontakte partene i løpet av helga, så skal jeg jobbe fram en kjøreplan, sier han til iTromsø.

Storberget har tro på at han skal klare å jenke sammen partene i løpet av kort tid.

- Jeg har erfaring av megling, og jeg har jobbet med å gjennomføre slike prosesser før. Blant annet jobbet jeg tett med Finnmarks-loven der det handlet om å skape enighet mellom kommunene, fylket og Sametinget - noe vi klarte, sier han.

LES OGSÅ: Vadsikanstaten

Håper på ro i forhandlingene

Storberget takket ja raskt da kommunalminister Mæland spurte ham om å ta jobben.

Ifølge Mæland er det viktig å prøve å få de to uenige fylkene til å bli enige om hvordan et såkalt fellesråd skal kunne skjøtte overgangen fra to til ett fylke – uten altfor mye innblanding fra sentralt hold.

– Mitt ønske er at fylkeskommunene selv blir enige om gode løsningene for den nye fylkeskommunen. Jeg håper de kan få ro til forhandlinger og finne nye løsninger som samler de to fylkeskommunene. sier kommunal- og moderniseringsministeren.