Ny kinorekord: «Titanic» bukket under for «Den 12. mann»

Fredag kunne Aurora kino Fokus feire at besøksrekorden for «Titanic» fra 1998 er slått av «Den 12. mann».

REKORDKAKE: Kinosjef Frank Bakkemo (fra venstre), markedssjef Marion Røst Heimlund, programsjef David Moen og direktør Geir Martin Jensen kan kose seg med marsipankake når de feirer at «Den 12. mann» er tidenes mest sette film på kino i Tromsø. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

På en gedigen marsipankake på kinokontoret står filmplakaten og selve skipet «Titanic» halvveis ned i marsipanen, mens «Den 12. mann» kan sole seg i glansen som tidenes mest sette film på kino i Tromsø.

– Det er eventyrlig, sier direktør Geir Martin Jensen i Aurora kino IKS.

Filmen om helten fra andre verdenskrig, Jan Baalsrud, lå godt an allerede etter nyttår - etter kun to uker på kino. Da hadde 20.000 besøkende i Tromsø sett filmen, og passert en annen kjent krigsfilm - nemlig «Max Manus» som endte på knapt 20.000 besøk i 2009.

Hadde ikke tippet den ville bli størst

Torsdag kveld var den nye offisielle besøksrekorden et faktum, da hadde 29.308 besøkende sett filmen om krigshelten. Dermed ble en nesten 20 år gammel rekord slått. Den gamle rekorden fra 1998 hadde «Titanic» som ble sett av 28.871.

– Jeg hadde tippet at «Den 12. mann» skulle bli stor, og den definitivt største på 2010-tallet, men jeg hadde ikke vågd å tro at den skulle passere rekorden fra en annen kinotid. At den skulle slå «Titanic» fra før årtusenskiftet, trodde jeg ikke den skulle klare, sier kinodirektøren.

Les også: Historien hans har dratt hundretusener til kinoen. Nå skal Baalsrud pryde nytt fly

Kan nå ny milepæl i helga

Som direktør for både kinoene i Tromsø, Narvik, Alta, Kirkenes og Vardø, er han godt fornøyd med det totale besøkstallet. Flere enn 40.000 besøkende har sett filmen på de fem kinoene.

– Både i Alta (5.122 besøkende, red.anm.) og i Narvik (3.951) har vi ekstremt bra besøkstall.

Allerede i løpet av helga kan en ny milepæl bli nådd for Aurora kino. Da kan «Den 12. mann» ha passert 30.000 besøkende, som den første filmen noensinne.

Bare i Tromsø har «Den 12. mann» spilte inn 3,4 millioner kroner siden premièren. Totalomsetningen for en hel måned ligger på rundt 2,3-2,4 millioner kroner, altså har filmen alene spilt inn kinoomsetningen for halvannen måned.

Les også: «Den 12. mann» mest sett i 2017:  – Det er rene galskapen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter