Den nye UNN-direktøren innrømmer: – Situasjonen er krevende

Marit Lind ønsker ikke at UNN-konflikten skal gå ut over pasienter eller ansatte.

SKAL STYRE: Konstituert UNN-direktør Marit Lind går inn i en hektisk uke. Torsdag avholdes et nytt styremøte.  Foto: Jan Fredrik Frantzen

nyheter

Som viseadministrerende direktør er det Marit Lind som har fått oppdraget med å midlertidig lede Universitetssykehuset Nord-Norge.

Fredag gikk UNN-direktør Tor Ingebrigtsen av, i tillegg til at styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland trakk seg under et ekstraordinært styremøte.

Nytt styremøte torsdag

Lind er forberedt på at det blir en hektisk første uke som UNN-direktør.

– Mandag er min første ordinære dag som konstituert direktør. Det bli hektisk møteaktivitet. Det er blant annet ordinært styremøte torsdag. Vi har en del ting å ta tak i, sier Lind.

Stillingen som administrerende direktør for UNN vil etter hvert bli utlyst.

– Jeg har sagt ja til å ta på meg oppdraget som konstituert direktør fram til ny direktør er ansatt, først og fremst for å sikre at driften skal gå så normalt som mulig, sier Lind.

– Inne i et krevende halvår

Fredag ble Eivind Mikalsen konstituert som styreleder i UNN, mens Helga Marie Bjerke gikk inn som nestleder.

– Hvordan opplever du situasjonen ved UNN, etter at Tor Ingebrigtsen, styreleder og neststyreleder har gått av?

– Situasjonen er krevende, og jeg må gjøre mitt for at det som har skjedd ikke skal går ut over pasienter eller ansatte ved sykehuset i denne akutte fasen, sier Lind.

– Hva tror du om veien fremover for UNN?

– Vi er inne i et hektisk og krevende halvår, siden A-fløya og PET-senteret sluttføres i disse dager. Byggene skal tas i bruk samtidig som ordinær drift skal gå sin gang, og dette vil kreve ekstra mye av sykehusets ansatte, avslutter den konstituerte sykehusdirektøren.

Dette er blant tingene står på møteplanen til torsdagens styremøte ved UNN:*
• Kontinuerlig forbedring ved UNN
• Styrets dialogavtale med direktøren
• Styrets evaluering av eget arbeid
• Justering direktørlønn (ettersendes)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter