Havariinspektør Birger Andreas Bull sier til iTromsø mandag formiddag at de vil starte med å lokalisere flyvraket for å få det hevet.

Flyhavarikommisjonen har sendt to inspektører til Svolvær, som skal lande i Svolvær mandag ettermiddag.

Flyet styrtet like etter avgang fra Svolvær flyplass søndag kveld kl 20.30.

Senere på kvelden ble to omkomne personer hentet opp av vannet. Flyet var tilhørende Tromsø Flyklubb, med kjennetegn "LN-TOS" av typen Piper PA-28-161 Warrior III, er klubbens eiendom.

Småflyet skal ifølge politiet ha kommet til Svolvær fra Tromsø tidligere på søndagen. Ulykken skjedde da flyet skulle returnere til Tromsø.

Ligger på 60–70 meter

Politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær sier til iTromsø at de mener vraket ligger på 60 til 70 meters dyp.

– Når det gjelder hevingen av flykroppen, vil vi lage en plan for når vraket skal heves, sier politistasjonssjefen og legger til:

– Vi vet sånn høvelig hvor vraket ligger, og at det ligger på 60 til 70 meters dyp. Om det oppstår problemer med å heve flyet vet vi ikke før vi har sett hvor skadet det eventuelt er.

Videre opplyser han at de to omkomne er to menn.

– Vi vet ennå ikke hva som har skjedd og hva som er årsaken til at det styrtet, og ber folk som har observert noe av interesse om å melde sine tips til politiet, sier Finstad-Steira.

Avhører bekjente i Tromsø

Det er godt vær i området mandag, og ifølge politiet greie forhold for å lete etter vraket.

– Vi vet at flyet gikk ned relativt nærme flyplassen, og dermed er det ikke et stort område man skal søke i. Det vil gjøre det lettere å lokalisere, men så avhenger jo dette også av bunnforhold og kompleksitet, som vi enn så lenge ikke kan si noe om, sier Bull.

Navnene på de omkomne vil bli frigitt mandag.

Sivilforsvaret gjør mandag ettermiddag strandsøk i området etter deler av flyet, og på pressekonferanse mandag kl 13 sier Finstad-Steira følgende:

– I morges var det forberedt et søk sammen med Sivilforsvaret i nærheten av der flyet har gått ned. Det er 21 mann i sving for øyeblikket. Parallellt driver vi med avhør av folk som kan ha sett flyet gå ned, og folk som kjenner de to avdøde i Tromsø.

Finstad-Steira sier videre at hevingen av vraket mest sannsynlig ikke skjer før tirsdag, da inspektørene fra Flyhavarikommisjonen ble forsinket inn til Svolvær.