Meglingen mellom Troms og Finnmark starter på onsdag – men ikke i Nord-Norge

Etter flere mislykkede runder med forhandlinger mellom Troms og Finnmark fylkeskommune, skal de to partene møtes på Gardermoen onsdag for å megle om sammenslåing.

MEGLING: Troms og Finnmark skal megle om sammenslåing. Her fra forhandlingene før nyåret. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Knut Storberget skal lede meglingen, etter at forhandlingene mellom de to fylkene har brutt sammen flere ganger. Storberget er tidligere justisminister for Arbeiderpartiet og påtroppende fylkesmann i Oppland og Hedmark.

Brøt sammen

I slutten av januar brøt forhandlingene sammen for andre gang. Da uttalte fylkesrådsleder i Troms, Willy Ørnebakk (Ap) til iTromsø:

– Vi hadde en fruktbar dialog torsdag, men i dag var det tilbake til situasjonen i november med beskrivelser og karakteristikker jeg trodde vi var ferdige med. Derfor fant jeg ingen grunn til å fortsette forhandlingene.

På Gardermoen

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) leder forhandlingene for Finnmark fylkeskommune.

Meglingen skal skje onsdag klokken 20.00 denne uka på Park Inn Radisson Oslo flyplasshotell ved Gardermoen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter