Den 30 år gamle kvinnen er i Nord-Troms tingrett dømt for flere lovbrudd. Hun er dømt for å ha stjålet identiteten til to andre kvinner.

Mellom januar og mars i 2015 brukte hun kvinnenes personopplysninger til å bestille varer på nett.

30-åringen hadde blant annet kjøpt mobiltelefoner, simkort, smykker, Playstation og klær. Hun forsøkte også å låne penger i en nettbank i den ene kvinnens navn. Hjemme hos den dømte kvinnen fant politiet en almanakk der personopplysningene til de to kvinnene var notert ned.

Stjal bunad og 8000 kroner i kontanter

Kvinnen er også dømt for å ha brutt seg inn i en privatbolig i 2014 der hun tidligere hadde vært leietaker. Hun stjal blant annet to mobiltelefoner, et kamera, 8000 i kontanter og en Bardu/Målselvbunad.

Det ble funnet en sigarettsneip etter innbruddet med 30-åringens DNA. Hun nektet straffskyld og mente denne hadde ligget igjen i boligen fra da hun bodde der året før. Dette mente retten var lite sannsynlig, og kvinnen ble dømt for innbruddet.

Biljakt gjennom tunnel

I 2016 ble hun to ganger tatt av politiet for å ha kjørt ruspåvirket og uten gyldig førerkort. Den andre gangen, i september 2016, endte det i biljakt.

Etter å ha fått inn en melding om vinglete kjøring rykket politiet ut. En patrulje plasserte seg ved rundkjøringen i Tromsdalen, mens en sivil politibil plasserte seg på Tromsøbrua.

Da kvinnen ikke stanset og kjørte over Tromsøbrua, forbi sivilbilen og inn i tunnelen mot Breivika, slo politiet på blålys og fulgte etter. 30-åringen skal da ha kjørt i høy hastighet og nesten kollidert med et motgående kjøretøy. Bilen ble senere funnet i Hamna, og kvinnen ble pågrepet like etterpå.

Dømt for lignende forhold tidligere

For to år siden ble kvinnen dømt til 90 dagers fengsel, der 30 av dem var ubetinget, for lignende forhold. Retten la vekt på at kvinnen tidligere er dømt for å ha brutt veitrafikkloven, narkotikaloven og for vinningsforbrytelser.

Hun ble dømt til 120 dager ubetinget fengsel som en tilleggsdom til det hun ble dømt for i 2016. Hun er også dømt til å betale 18.000 i bot for å ha kjørt ruspåvirket ved to anledninger. I 2016 ble hun dømt til å miste førerkortet i fem år.

Ettersom hun ble tatt for ruskjøring uten gyldig førerkort ved to anledninger under fem år etter den dommen, mister hun førerkortet for alltid.