– Juni begynner å bli fullbooket, der har vi nå få seter ledig på Syden-flyene, sier selgerleder Carina Sørensen i Ticket Feriereiser Tromsø.

Mallorca kansellert

De som ønsker å reise på pakketurer til varmere strøk direkte fra Tromsø i sommer har et litt mindre utvalg å velge blant enn i fjor.

– Direkteturene med ukentlige avganger til Mallorca er dessverre ikke et alternativ lenger etter at det har vært innskrenkninger i utvalget ved flere av landets flyplasser. Det er synd, da dette er en destinasjon som det har vært stor etterspørsel etter i år, forklarer Sørensen.

Hun kan fortelle at Hellas fortsatt troner på toppen over de mest populære reisemålene, etterfulgt av Tyrkia og Bulgaria, som er de to andre alternativene.

– Hellas er fortsatt mest populær, særlig Platanias og Rethymnon. Jeg tror mange er litt redd for å reise til Tyrkia i juli og august på grunn av den ekstreme varmen som kan være der på den tiden av året, påpeker selgerlederen.

Ledig i juli

Når det gjelder Bulgaria har Ticket Feriereiser Tromsø merket en dalende interesse.

– Til Bulgaria er det ikke så stor etterspørsel lenger, men der er også sesongen med direktefly fra Tromsø veldig kort, fra 23. juni til 11. august. Hadde jeg fått velge hadde jeg byttet ut denne destinasjonen med Mallorca, forklarer Sørensen.

Mens det kun er noen få ledige seter på charterflyene til Tyrkia i juni, er det ennå ikke for sent å sikre seg en Sydentur direkte fra Tromsø i juli.

– Ukesturene i juli begynner også å bli utsolgt, men 14-dagersturene er det fortsatt en del igjen av, sier Sørensen, før hun legger til:

– Det vi ser er at folk er blitt mer kresen. De vet hva de vil ha og de vil bo bra. En toukerstur til Kreta for to personer i juli må man betale rundt 27.000 kroner for dersom man skal bo på et 4-stjerners hotell. Dersom man synes 3-stjerners er greit, kan man få turer ned i 19.000 kroner. Generelt bruker prisene å bli høyere når skolene tar ferie. Har man is i magen er det selvsagt mulig å gjøre et priskupp, men dette er det ingen garanti for.

Garanterer ikke plass

Også hos Berg-Hansen Reisebureau Tromsø begynner Syden-flyene direkte fra Tromsø å fylles opp.

– 13. juni, 20. juni og 4. august har Star Tour ledige plasser på ukesturene til Kreta, men få 14-dagersturer tilgjengelig. 4. og 11. juli har vi ledig turer både i én og to uker, mens vi 25. juli og 1. august har ledige ukeplasser. Hos Ving er det noen få plasser igjen til Kreta 27. juni, eller må man vente til august, forklarer reiserådgiver Marion Rochmann hos Berg-Hansen.

De som har tenkt seg på chartertur fra Tromsø i sommer, begynner imidlertid å få dårlig tid.

– Når jeg mener ledig, ser jeg kun ni plasser på det meste, så jeg kan ikke garantere at det er mye ledig på hver av avgangene, sier Rochmann,

Når det gjelder Tyrkia har både Star Tour og Ving noe ledige kapasitet på de aller flere avgangene, ifølge reiserådgiveren.

Se lesernes vårbilder og send oss dine blinkskudd!

BEGYNNER Å BLI UTSOLGT: Selgerleder Carina Sørensen hos Ticket Feriereiser Tromsø forteller at Syden-flyene begynner å fylles opp. Foto: Terje Petter Leiros Foto: Terje Petter Leiros