I går ble første skiftesamling holdt. Da kom det fram at ledelsen ikke hadde oversikt over økonomien før resultatet per august forelå. Da var gjelder betydelig og aksjekapitalen tapt.

Endret rutiner

Ifølge daglig leder skyldes det både nye regnskapsrutiner, sykdom hos regnskapsfører og at flere viktige funksjoner var flyttet fra Tromsø til de finske eierne, Trio Trading AB.

– Vi hadde ikke oversikt, men trodde at alt gikk bra. Når driften i lokalene til gamle Rya Produkter AS, et selskap Trio Arctic AS overtok i fjor vår, heller ikke gikk som forventet, ga resultatet seg selv, erkjente Jørn Are Sliper.

Høye krav

Bobestyrer, advokat Jan Halstein Haugnes, meddelte tingretten at kravene fra ulike kreditorer er oppe i nesten 11 millioner kroner. I tillegg kommer et titall lønnskrav som utgjør rundt 700.000 kroner.

– Boet jobber aktivt med å finne midler. Blant annet snakker vi om salg av produksjonsutstyr som befinner seg på Grønland og i Finland. Trio Arctic eide også en aksjepost i en annen fiskeribedrift. Hva aksjene kan innbringe, er vanskelig å si, presiserer Haugnes.

Uprioriterte krav

Bobestyreren gjorde retten kjent med at majoriteten av kravene er uprioriterte.

– Hva vi til syvende og sist får inn og hvilke krav som kan dekkes, gjenstår å se. I dette arbeidet ligger blant annet inndriving av to lån som ansatte i Trio Arctic AS hadde. Det utgjør om lag 425.000 kroner.

Regnskapet per august i år viste et negativt driftsresultat på nesten 8 millioner kroner. Egenkapitalen var også negativ med 2,8 millioner kroner.