I en pressemelding skriver Sparebanken Nord-Norge (SNN) følgende:

"Som følge av krisen i russisk økonomi, og utfordringene denne har medført for russisk bankvesen, gjør SNN en tapsavsetning for sin eksponering mot Russland på MNOK 300 i regnskapet for 2014. Total eksponering før avsetning er 615 MNOK."

Sparebanken Nord-Norge er involvert i bankvirksomhet i Russland gjennom Tavrichesky Bank (TB) og North-West 1 Alliance Bank (NW1), og eier henholdsvist 10 prosent og 75 prosent av bankene.

Sparebanken som helhet har en eksponering mot Russland på 615 millioner kroner.

- Betydelig tap

- Krisen i russisk økonomi har ført til store problemer for mange russiske banker. Dette berører også Sparebanken Nord-Norges virksomhet. Vi har i dag sendt melding til børsen om at vi gjør en tapsavsetning på 300 millioner kroner på vår eksponering i Russland, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge i pressemeldingen.

- Dette er et betydelig tap for Sparebanken Nord-Norge, men det rokker ikke ved bankens soliditet eller vår evne til å følge veksten i Nord-Norge, sier Janson videre.

Trapper ned satsing

TB har, ifølge pressemelding, på lik linje med andre russiske banker, kommet i en vanskelig likviditetsmessig situasjon som følge av at kunder ønsker å flytte sine bankinnskudd ut av landet, eller til andre banker. NW1 har ikke de samme likviditetsutfordringene.

SNN besluttet allerede i 2013 å trappe ned satsingen i Russland, og har siden den gang redusert eksponeringen mot Russland med over 200 millioner kroner.

"Sparebanken Nord-Norge hadde pr. 3. kvartal 2014 et overskudd på 1,3 milliarder kroner før skatt og samlede utlån i Norge på 100 milliarder kroner", skriver de i pressemeldingen.