Innehaver av klesbutikken i Skippergata, Finn L. Johannessen har all grunn til å avvise all snakk om sentrumsdød. Bare fra januar til og med mai i år har klesbutikken en økning på 5,9 prosent – noe som tilsier 456.000 kroner. Totalt er butikkens omsetning på 8.218.000 kroner i denne tidsperioden.

– Vi i sentrum vet at det går bra her, så vi kjenner oss ikke igjen i det som sies og skrives om sentrumsdød, sier Johannessen.

Veletablert

Brødrene Johannessen AS startet opp i 1949, og kan i dag kalle seg for en av de få virkelig veletablerte forretningene i byen.

– Vi er en innarbeidet butikk. I dag er vi åtte flinke ansatte, og vi har klart å skaffe oss god tillit hos kundene våre, sier Johannessen.

Butikken lever mye av faste kunder, men også nye kunder i den yngre generasjonen er en stor del av markedet.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder, spesielt unge. Vi opplever også at mange tilreisende kunder kommer innom, sier innehaveren.

Til tross for at butikken holder til nord i sentrum, et område som har vært preget av mye veiarbeid den siste tiden, ser de altså at kunder fremdeles handler hos dem.

– Da vi fikk vite at det skulle starte opp en del veiarbeid her, var vi enige om at det eneste vi kunne gjøre var en god jobb. Det er vanskelig å si om veiarbeidet har påvirket salget vårt, men det har jo gått svært bra, sier Johannessen.

Kan slå 2014

I fjor så butikken en litt mindre økning i omsetningen. I 2014 var økningen totalt på fire prosent, omtrent 700.000 kroner.

– Det har vært en lang og kald vår, noe som har ført til mye salg av ytterjakker. Og så selger vi mer dresser, noe vi er veldig sterke på. Dresser koster også litt mer, og folk har god råd, sier Johannessen.

Han er glad butikken er selvstendig og kan velge leverandører selv.

– Det er få selvstendige butikker igjen i Tromsø, sier han.

Så langt ser det ut som at Brødrene Johannessen kan få et bra år, og det gjenstår ikke mye før de slår fjorårets økning.

– Vi må finne de tingene kjedene ikke er gode på og skille oss ut. Nordbyen er et område med mye mer liv i enn før, og flere aktører gjør det bra her. Vi er i alle fall veldig fornøyd sier Johannessen.