AFS Norge som jobber med internasjonal utveksling kan fortelle at de sårt trenger vertsfamilier i Tromsø.

Så langt har de kun en vertsfamilie i Tromsø og de vil gjerne har flere.

Marvin fra Tyskland og Alessandro fra Italia er to av de som trenger et hjem. I følge AFS er de begge sjakk interesserte

- Hos oss kan man ikke ønske seg steder, men Tromsø er jo vet veldig flott sted vi ønsker å sende flere utvekslingselever til. Det er jo kanskje det stedet som de fleste i utlandet forbinner med Norge, kanskje fordi det er vinter og mørkt om vinteren. Av erfaring vet vi at det absolutt er et bra sted å komme til, sier Martine Tønnessen, programassistent i AFS.

Les også: "Populært med utveksling"

Marvin er 16 år og kommer fra Berlin. Han beskrives som en fleksibel, utadvendt og spontan gutt. Han er interessert i både svømming og syngning og ønsker å få muligheten til å drive med disse aktivetene i Norge.

Les også: "Klar for indisk drømmeskole"

Alessandro er snart 17 år og kommer fra Calolziocorte i Italia. Han beskrives som litt sjenert ovenfor fremmede, men utadvendt med han kjenner. Han interesserer seg for blant annet sjakk, bueskytting og ski.

- AFS søker de inn på en vanlig norsk videregående skole i Tromsø og de kommer enten til å gå VG1 eller VG2 etter hvor gammel de er, sier Tønnessen.

Guttene ankommer Norge 22.august og vil da først tilbringe tiden på en ankomstleir i Oslo før de sendes til vertsfamiliene sine.

- Vi håper jo at flere i Tromsø ønsker å stille som vertsfamilie, det er mange som reiser ut fra Tromsø på utveksling, men svært få som tar i mot. Det kan være familier i alle størrelser, både singre, pensjonerte, småbarnsfamilier og andre. Vi har ingen krav på dette, sier Tønnessen.