UNIVERSITETET: Etter å ha ønsket nye studenter velkommen til både byen og et helt nytt semester delte rektor Anne Husebekk og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide sine tips og erfaringer til studentene.

– Alle må delta i debutukene og de arrangementene som foregår her. Det er veldig viktig for å bli kjent med byen og andre studenter. Så må de jo bli orientert med studiesituasjonen slik at de gode studenter som gjør det godt til eksamen, sier Husebekk.

SE OGSÅ: Dette er byens nye studenter

Skippertak

Eriksen Søreide minnes godt studietiden og har denne oppfordringen til studentene.

– Vær flinke studenter, men husk å ta byen i bruk. Det er en fantastisk plass å være ung/voksen i og det er utrolig mye man kan gjøre. For eksempel gå på fjellet og gå på byen, men passe på at det ikke blir for mye byen. Ta i bruk det som finnes av fasiliteter, oppfordrer forsvarsministeren som selv ble uteksaminert ved UiT i 2007.

SE OGSÅ: Lesernes bilder fra første skoledag!

– Jeg har bare gode minner herfra, det var en fantastisk studietid med mye jobb innimellom. Så ble det litt skippertaksmetoder mot slutten. Det beste var nok miljøet og tett kontakt mellom lærere og studenter.

Skeptiske

Rektor Husebekk har nå sittet i to semester som rektor, altså ett kalenderår. Hun er fornøyd med erfaringene hun har gjort seg og med dem skal hun knalle mer til i året som kommer.

– Jeg syns vi har fått til en del av det vi skulle få til. Vi føler at fusjonen med Finnmark fungerer. Noen var kanskje skeptiske, men det er de ikke lengre. Vi har jobbet med en ny strategi som er forskjellig fra gamle strategier hvor landsdelen har vært engasjert og vi skal realisere helt nye planer for forskning og utdanning, sier Husebekk som er veldig fornøyd med at tilbakemeldingene fra elevene har vært gode og at det har blitt bekreftet i form av rekordmange søkere til universitetet.

SE OGSÅ: Elias' (6) første møte med rektor

– Det er utrolig morsomt og det blir en syretest på at universitet fungerer.

Dristigere

– Jeg har litt mer erfaring så kan jeg kan være litt dristigere og tryggere i rollen. Det som er viktig er å vise at universitetet er en del av samfunnet Nord-Norge og Norge, at vi er synlig utad og tiltrekker oss, ikke bare studenter, men offentlig sektor og næringsliv i samarbeidsprosjekter. Det er utrolig viktig.

Forsvarsminister, Eriksen Søreide følger også tett med på hva som skjer i sin tidligere studieby og hun ser positivt på at byen tilrettelegger mye for studentene.

– Det er mye som har forandret seg siden jeg var her. Byen har hatt en enorm vekst og det er alltid spennende å komme tilbake hit. Det er alltid noe som har skjedd siden sist og det er veldig gøy å se utviklingen.

FOLKSOMT: Rekordmange hadde søkt seg til UiT i Tromsø.