Hjemme i Edderdunvegen tripper Elias Alexander Berg Andreassen (6) utålmodig. Lillebror Mathias (3) er levert i barnehagen, skoene er knytt og aller første skoledag er bare en liten spasertur unna.

En stor dag

Elias løper og leker litt i forveien langs sin nye skolevei. Bak går mamma Anette Berg og pappa Espen Andreassen. Det er en stor dag for dem også.

– Vi har snakket mye om skolestart og vi kjøpte pennal for lenge siden. Jeg ser at han er spent, og det er jammen vi òg. I dag får vi en skolegutt i hus, sier Espen.

Anette nikker enig. Hjemme har de snakket mye om at når sommerferien er over, er det slutt på barnehagen.

– Første skoledag er absolutt en gledens dag, en festdag. Det hele kjennes litt høytidelig.

– Ja! I dag skal vi feire med restaurant og godteri, roper Elias.

Kiler i magen

Utenfor hovedinngangen til Fagereng skole kryr det av spente barn og foreldre. Rektor Wenke Sørensen ønsker de 65 nye elevene velkommne.

– Velkommen til skolen! Vi er mange som er spente her i dag. Jeg våknet mange ganger i natt av at det kilte i magen, forteller rektor, og blir møtt med mange små nikk.

Hver og en av førsteklassingene ropes opp, hilser på rektor og får utdelt ny skolesekk. Elias kryper litt nærmere mamma og finner hånden han veslevoksent takket nei til tidligere.

– Kan du bli med meg, spør han forsiktig.

Til slutt ropes Gruppe 3 opp og det nærmer seg Elias’ tur.

Sammen med mamma Anette hilser han på rektor, får ny sekk og stiller seg ved siden av sine nye klassekamerater. De små skuldrene senker seg og smilet blir bredere.

SE VIDEO: Elias' (6) første møte med rektor

Første time

Inne i klasserommet tar kontaktlærer Annicken Eidsmo ordet og samler de allerede husvarme ungene i Lykkekroken. Første time består av navnelek, historiefortelling, sang og tegning.

Elias er glad i å skrive og lese og ivrer etter å lære mer.

– Bokstaver er bedre enn tall, mener han.

Så nærmer første skoledag seg slutten.

– Det har vært veldig gøy. Vi har tegnet og fått utdelt mappe. Nå skal vi hjem og så skal vi på restaurant, flirer Elias.