Sissel Hofsøy og venninnene hennes bestemte seg i romjula i fjor for å starte en løpeklubb. Nå skal de snart til Oslo får å delta på maraton.

– Vi var en jentegjeng som under en champagne-kveld bestemme oss for å begynne å trene. Da satte vi oss som mål å delta på KK-mila i Oslo i september, forklarer Hofsøy.

Fikk sponsing

Det som i utgangspunktet var et lite stunt fra venninnegjengen har nå endt opp med å bli en aktiv treningsgruppe under navnet Lyne IL.

– Vi er nå rundt 20 damer i alderen 35-50 som trener i lag fire ganger i uka. Navnet kom av at vi vet vi ikke er de kjappeste til å springe, så vi ville ta litt igjen på navnet, forklarer Hofsøy.

Initiativet har også blitt plukket opp av mobilselskapet Chess, som har hevet seg på som sponsor for laget. De får nå treningsklær til en samlet verdi på 10.000 kroner.

– Vi sponser den glede, glød og entusiasme disse kvinnene viser, sier Andreassen. Lyne IL er rett og slett et resultat av kvinner som ønsket å komme i bedre form, forteller Chess-sjef Arve Andreassen.

Sponsingen er et resultat av et samarbeid mellom Hummel og Chess, som i løpet av høsten skal lete etter flere ”alternative” idrettslag å sponse.

Havner i magasinet

Det er derimot ikke bare Chess som har lagt merke til initiativet, magasinet KK (Kvinner og klær) har også plukket opp historien.

– De kontaktet oss og har faktisk bidratt med en personlig trener til å sette opp program til oss. De ville også lage en sak på det, så den kommer på trykk nå i neste utgave, forteller Hofsøy.

Kommer til å fortsette

Som nevnt var venninnegjengens opprinnelige mål å delta på KK-mila, men nå ønsker de å fortsette med treningen også etter maratonet.

– Vi har funnet ut av vi ikke kan stoppe nå, så vi kommer til å fortsette med treningen også etter KK-mila, sier Hofsøy, som heller ikke utelukker at de kan slippe inn flere medlemmer etter hvert.

Hun legger dog til at fokuset fortsatt er på riktig plass, til tross for treningshysteriet.

– Champagnen er fortsatt like viktig som treningen, påpeker hun.

AKTIVE: Anette, Martha, Sissel og Elena i Lyne IL er her på "treningsleir" på Sommarøy. Foto: Privat