Ifølge Paul H.T.M. van de Camp, konsernsjef for Dutch Docklands har det vært Tromsø aktuelt å legge krystallhotellet til Tromsø siden 2008, og selskapet hans har siden da reist omkring i nordområdene for å finne det perfekte stedet.

Perfekt plassering

– Tromsø viste seg da å passe inn i de fleste betingelsene våre, og vi tror at tiden nå er inne for å starte arbeidet, sier van Camp.

Planene har nemlig også vært lagt ”i kjøleskapet” som van Camp sier, men har nå altså blitt tatt ut igjen.

Nå begynner arbeidet med å finne den perfekte plasseringen, og selv om arkitekt Koen Olthuis som også var til stede under signeringen av intensjonsavtalen, har sett flere vakre fjorder, vil han ikke uttale seg om han har en favoritt selv.

Gode nordlysforhold

Ifølge van Camp og Olthuis skal hotellet legges til et sted hvor det ikke kommer i veien for lokale installasjoner som fiskeoppdrett. De ønsker heller ikke at det skal ligge på et trafikkert sted. I tillegg må stedet ha gode forhold for å se nordlyset.

– Men samtidig må det ikke ligge for langt fra byen, konkluderer van Camp.

Viseordfører Anni Skogman ønsker det nye tilskuddet til byens hotellnæring velkommen.

Spennende mulighet

– Dette er ikke en vanlig hotelletablering, men et femstjerners luksushotell som kan tiltrekke folk med høy inntekt til byen. Det er en spennende mulighet, sier Skogman.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, er også glad for at hotellet nå kan bli virkelighet.

– Vi er særlig glad for at Dutch Docklands ønsker å knytte til seg lokale firmaer i byggearbeidet, så vi tror dette kan bli et spennende prosjekt, sier Alvarstein.