Rettssaken mellom kommunen og eks-brannsjefen er i gang. Men før dommer Morten Berg kom så langt, ville Torbjørn Bakkelund hos kommuneadvokaten har klarlagt om kommunaldirektør Øystein Nermo kan snakke fritt når han senere i dag skal forklare seg. Dette ble gjort fordi tvisten er en personalsak som i utgangspunktet er underlagt taushetsplikt.

Tre alternativ

Advokaten til Sollid, Arild Hølland, gjorde det kjent at klienten har fått tre alternativ fra kommunen:

  • Sollid kunne godta oppsigelsen.

  • Han kunne si opp selv og få et vederlag.

  • Han kunne akseptere en omplassering i det kommunale systemet.

- I denne sammenhengen har Sollid sagt at han ønsker å tiltre i en fagstilling hvor han skal jobbe med branntekniske saker - noe han mener er nødvendig for å opprettholde et høyt kompetansenivå i etaten, sa Hølland i sitt innledningsforedrag.

Ikke tillit

Han gjorde det også kjent at suspenderingen av Sollid bunnet i at de ansatte ikke lenger har tillit til ham som brannsjef. Videre fant Hølland det merkelig at forhold han og klienten har brakt fram i saken, også er lagt til grunnlag i suspensjonen som ble overlevert 25. juli.

- Suspensjonen er et hinder for at Nils Ove Sollid skal kunne stå i stillingen i oppsigelsestiden. Det er en grunnleggende rett for en arbeidstaker. I en lederfunksjon er det spesielt viktig, sa advokat Hølland som erklærte suspensjonen for ulovlig.

Varslet søksmål

Den samme Hølland understreket også at Nils Ove Sollid allerede har varslet et søksmål mot kommunen fordi han ble oppsagt fra stillingen.