Fredag er det duket for en ny demonstrasjon i Tromsø. Havnearbeiderne skal aksjonere i Tromsø sentrum og på kaia.

– Vi fortsetter kampen for våre kolleger ved Risavika og mot streikebryteriet her i Tromsø, sier Geir Ingebrigtsen, leder i Tromsø Havne – og Transportarbeiderforening.

Aksjonene i Tromsø startet allerede i desember i fjor – da som en ren sympatistreik med arbeiderne på Risavika terminal i Stavanger.

- Men etter hvert har det blitt like mye en aksjon mot det vi mener er streikebryteri her i Tromsø, sier Ingebrigtsen.

I juni ble 41 demonstranter arrestert i forbindelse med en havneblokade på Tromsø Havn. Aksjonen fredag varer i flere timer og inkluderer tog gjennom Storgata.

– Denne gangen skal vi gjennomføre en helt vanlig aksjon – med tog gjennom sentrum og med utlevering av løpesedler til hurtigrutepassasjerene på kaia.

Han regner med et tresifret antall demonstranter.

- Vi får også internasjonal støtte fra fagforeninger i Sverige og Danmark. Blant annet kommer leder for svensk havnearbeiderforbund Eskil Röner til Tromsø. Det er kjempeviktig. De vet hva denne kampen handler om. De ga seg aldri og det vil ikke vi heller gjøre, sier Ingebrigtsen.

Han tror ikke konflikten tar slutt med det første.

– 15. januar skal rettssaken ved Risavika opp i tingretten i Stavanger. Jeg tror ikke noe blir å skje før da, sier Ingebrigtsen.