Ut fra den lønn brannsjefen har, er det snakk om 800.000-900.000 kroner i godtgjørelse.

- Årsaken til at jeg ikke har akseptert tilbudet, er først og fremst fordi jeg finner denne prosessen som urettferdig og unyansert. Dernest er jeg ikke interessert i å motta betaling så lenge jeg ikke er i jobb. Viser det seg at oppsigelsen av meg er korrekt, vil jeg ha lønn i oppsigelsestiden - verken mer eller mindre, presiserte Sollid.

Et glansbilde

Advokat Arild Hølland tegnet et glansbilde av sin klient og fikk blant annet fram all sympatien Nils Ove Sollid har fått etter at ble oppsagt fra jobben.

- I snart 14 år har Sollid ledet den kommunale etaten. Selv betegner han seg som en positiv leder som har satt arbeidsmiljøet i høysete. Han har også - i forhold til kommunen - stått på og brukt mye tid å ha en god forhold til og en god dialog sine overordnede, sa advokaten.

To grupper

Nils Ove Sollid erkjente at det ved Brann og redning har dannet seg to grupperinger - de som er for og de som er mot ham. For øvrig understreket Sollid at han alltid har fulgt boken til punkt og prikke.

- Derfor kom suspensjonen som en brutal melding som jeg fikk midt i ferien. Etter at den ble lekket til media, ble belastningen ekstra stor. Jeg er et kjent ansikt i lokalmiljøet og begrepet suspensjon er som regel forbundet med snusk, ulovligheter og avskjed fra en stilling. I denne saken har ingen av delene vært tilfelle, understreket Sollid.