– Det som så langt er avdekket, viser at suspensjonen var nødvendig. Sollid har vært ansvarlig for alt som skjer ved Brann og Redning – også i bedriftsidrettslaget.

Alvorlig sak

– Det siste forholdet har havnet på bordet til skattemyndighetene. Hva granskningen ender med, gjenstår å se. Men bare det at Skatt Nord aksjonerer, er i seg selv en alvorlig sak.

Nermo understreket for tingretten at brannsjefens rolle er veldig sentral i kommunens sikkerhetsarbeid. Derfor er det særdeles viktig at en slik person har tillit.

– Skulle Sollid få fortsette, er jeg redd det vil få dramatiske følger – ikke minst hva sykdom hos mannskapene angår. Hans tap av tillit er betydelig – i de fleste lag.

Her presiserer kommunaldirektøren at han finner det merkelig at Sollid ikke har tatt granskningene inn over seg, men bagatellisert det meste.

– I tur og orden har kommunens ledelse, kommunestyret og byens befolkning – gjennom sosiale media – sagt sitt uten at Sollid ser ut til å ta konsekvensene av sine handlinger.

Finner mer

– Og jo mer vi graver i denne saken, jo mer finner vi. Det siste er ordningen med at utdrikkingslag kan komme på brannstasjonen for omvisning. Det har ført til personskade og et erstatningskrav fra vedkommende kvinne som ble skadet.

– Videre har vi avdekket at Sollid har gjort særavtaler for deler av staben som blant annet går på oppdrag i andre kommuner. Disse forholdene, og mange flere, er noe vi gransker, forklarte kommunaldirektøren.

Tok feil

På spørsmål om hvorfor ikke kommunen har aksjonert tidligere, svarte Nermo:

– Vi har reagert – uten at noe har skjedd.

– Videre vil jeg understreke at jeg ikke har vært kjent med omfanget av det som har foregått i Brann og redning.

– Da saken kom for dagen, trodde jeg at den skulle la seg håndtere på en fornuftig måte. Men der tok jeg – og mange andre på rådhuset – feil, sa Øystein Nermo.