Ove Petter Sørheim, nestleder i DebutUka, forteller at det har vært en del trøkk på Sofahjelpa - ordningen der studenter kan tilby en sofa, en madrass eller et gjesterom til en husløs student.

- Det har vært en god del aktivitet på siden. Jeg har også snakket med folk, og en del bor på midlertidige boplasser eller på hotell, så det er ingen tvil om at det er et problem med bosituasjonen, sier Sørheim.

Les også: Bor uten tilgang til kjøkken eller dusj.

Madrasser

DebutUka har gått til innkjøp av mellom 60 og 70 oppblåsbare madrasser som de gladelig låner ut til husløse studenter, eller studenter som vil tilby tak over hodet til andre. I fjor delte de ut rundt 30 madrasser.

- De vi har snakket med sier at sofaplassene går raskt unna. En del tilbyr sofa år etter år, og det tyder vel på at folk er takknemlige og oppfører seg fint. Vi har delt ut luftmadrasser til en del, og folk må bare ta kontakt dersom de trenger. Vi kan enten kjøre de ut, eller de kan hentes på Driv, sier Sørheim.

Les også: Nå kutter Driv studentrabatten.

Vanskelig

Han tror de fleste husløse studentene tenker at det kommer til å ordne seg med boplass.

- Men det er vanskelig når man vet at folk tidligere har bodd flere måneder på brannstasjonen. Det er frustrerende når man ikke finner noe. Folk blir oppgitte og leie, når alt er opptatt, sier han.

To som ønsket å bidra med husly til husløse studenter var paret Fartum Hussain og Øivind Benjaminsen.

- Vi fikk to henvendelser på annonsen, og har tatt imot en student. Vi driver med couch surfing til vanlig, og det føltes derfor helt naturlig å tilby husly når vi ble kjent med tilbudet, forteller Hussain.

Les mer: Dette er byens nye studenter.

Ingen henvendelser

Førsteårsstduent Berit Berbusmel fra Ørnes er også en av de som har satt sofaen sin til disposisjon på sofahjelpens Facebook-side.

- Vi har faktisk ikke hatt noen som har tatt kontakt. Det synes vi er litt rart, sier Berbusmel.

- Vi hadde hørt i forkant at det er mye boligmangel og leste om Sofahjelpen i et blad vi fikk fra skolen. Siden vi har en sofa ledig bestemte vi oss for å tilby den, sier hun.