– Jeg baker med kjærlighet, det er den ”hemmelige” ingrediensen i mine oppskrifter.

”Cupcake-dronningen” Manuela Kjeilen avslører hva som er nødvendig for å bli stjernebaker med en av Norges mest populære blogger, flere kokebøker, egen produktlinje på super’n og utallige oppslag og innslag i aviser, magasiner og på TV.

– Jeg har en pasjon for baking og det er det som jeg tror har gitt resultat, sier hun.

I september kommer Kjeilen til Tromsø for å delta på den store nordnorske matfestivalen Smak.

Lærer om cupcakes

– Jeg skal ha et evenement i det store teltet på Torget. Der skal jeg lære bort noe av det man trenger å kunne for å bake gode cupcakes, sier hun.

For dem av dere som ikke vet hva cupcakes er så kan det – enkelt fortalt – sies å være svært viderekomne muffins som er pyntet og dekorert.

Og det er hvordan skrittet fra tørre muffins til avanserte cupcakes Kjeilen skal holde foredrag om.

– Jeg vil lære bort hvordan man baker, dekorere og pynter kakene – og fortelle om knep og metoder for å få det til, sier hun.

Populær blogg

Noe av det viktigste hun vil formidle er imidlertid at Ting Tar Tid.

– Man blir ikke mester på første forsøk. Det tar lang tid for å bli skikkelig flink cupcake-baker – det er noe man kan se på bildene av mine første forsøk ...

Kjeilens blogg – Passion4Baking - leses av svært mange bakeglade.

Man av dem bor i Tromsø og Nord-Norge, og Kjeilen håper at mange av hennes bloggfans finner veien til Smak-festivalen.

– Jeg er ofte på forskjellige matfestivaler og mitt telt og mine foredrag er ofte blant de mest populære så jeg gleder meg til å komme til Tromsø, sier hun.

For hun tror ikke at cupcakes er på tur å miste sin popularitet – selv om det amerikanske bakverket har vært i vinde i noen år nå.

Fortsatt populære

– Det tror jeg ikke – cupcakes er veldig populære fortsatt. Det vises av at folk fortsatt vil lese om dem, folk vil bake dem – og folk vil gjerne kjøpe cupcakes, sier hun.

Foto: MANUELA KJEILEN
Foto: Manuela Kjeilen