I de tidligere lokalene til Curious Chef, rett ved Tromsø bibliotek, åpner snart byens eneste meksikanske restaurant.

Det er Brian Rundhaug, daglig leder og eier av Roadhouse og Victoria Fun Pub som skal åpne den nye restauranten. Og han er svært klar over at restauranten blir den eneste av sitt slag i byen.

- Det er nettopp derfor vi åpner, sier Rundhaug.

"Chill" stemning

Du har kanskje lagt merke til skiltet utenfor lokalene? Der kommer navnet "Chilli" tydelig fram. Og det har to meninger. Det sterke krydderet er ofte brukt i meksikansk mat, men de to L-ene gir en helt annen mening.

- Det vil også være en cocktail-lounge på kveldstid. Og det skal være chill, sier Rundhaug og ler.

Han forteller at lokalene vil renoveres til det ugjenkjennelige.

- Vi skal lysne lokalet, og når man kommer inn skal det være helt annerledes fra tidligere, sier Brian Rundhaug.

Rask mat

Maten vil lages på samme måte som kafeen Knoll & Tott gjør det. Du skal kunne komme inn, se på menyen og velge det tilbehøret du vil ha foran en kjøkkendisk. Og det forteller Rundhaug at skal gjøres raskt.

- Det skal gå ett og et halv minutt før du får maten, sier Rundhaug.

Restauranten skal nemlig profileres som den med kjappest mat i byen.

- Det mener vi at vi skal klare å levere.

Meksikansk mangler

- Meksikansk mat er min favorittmat. Derfor slo det meg at "hvorfor gjør vi ikke dette?". Vi har nå ventet lenge med å gjennomføre det, og det fordi vi måtte gjøre det på rett tidspunkt. Det var ikke vits å gjøre det på våren eller sommeren ettersom vi ikke har uteservering ennå. Men vi har en plan om det til neste vår, forteller Brian Rundhaug.

Kokken som lager menyen sammen med Rundhaug har tidligere vært kjøkkensjef på Pastafabrikken.

- Han er vant til et stort kjøkken. Sammen lager vi menyen, og kjøkkenet er allerede klart. I slutten av september vil vi antageligvis åpne, sier Rundhaug.

Brian Rundhaug. Foto: Pia Engman