Johanne Buck-Jensen (20) fra Tromsø mistet forrige torsdag den fire år gamle katten sin, Cupcake, da de var i Gibostad på Senja.

- Det var noen naboer som fant katten liggende i veikanten, de hadde sett at det var noe som ikke stemte. Plutselig fant de henne liggende der og lide, med store skader.

Måtte avlives

Katten blødde både fra øre, nese og munn og halve hodet var knust. Det endte med at Cupcake måtte avlives.

Les også: "Bruker 600.000 kroner på veterinær"

- Jeg blir så fly forbanna. Med tanke på at det skjedde i ei lita bygd hvor det er en fartsgrense på 30 så skal man kunne klare å få med seg at man kjører på et dyr, sier Buck-Jensen.

Hun mener føreren av bilen burde stoppet og sjekket katten.

- Jeg vet at man kjenner det dersom man kjører over et dyr. Føreren av bilen burde hatt vett til å stoppe og ringe på dørene i nærheten for å finne ut hvem som eide katten, eventuelt tatt den med til veterinær.

Har anmeldt forholdet

Cupcake var en utekatt og var godt vant med å gå fri i naturen.

Les også: "Opprørt over antallet løshunder"

- Hun pleide å vike unna biler, så det var rart hun ble påkjørt. Likevel bør ikke den som har kjørt på henne bare latt henne ligge der. Det ser ut som hun lå og lidde i om lag 20 minutter.

Nå skal moren til Buck-Jensen anmelde forholdet etter at hun kontaktet dyrebeskyttelsen som oppfordret til anmeldelse.

- Det er ikke greit at folk kjører på dyr og bare lar de ligge i leiligheten. Hele familien har vært fryktelig triste etter at det skjedde.

FORBANNA: Johanne Buck-Jensen er rimelig forbanna på den ukjente bilføreren etter at katten ble påkjørt. Foto: privat