Det har vært postkontor på Jekta siden 2002. Postkontoret har i dag fire fast ansatte medarbeidere.

– Alle går av med AFP når postkontoret stenges 6. oktober. For kundene skal det ikke ha store praktiske betydninger, de vil finne posttjenester hos Post i butikk hos Rema 1000 rett ved, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten.

De 40 kundene som i dag har postboks på postkontoret vil få disse på Rema 1000 K1.

– De som flytter postboksen over til Post i butikk vil få nytt postnummer og nytt nummer på boksen. Det nye postnummeret er 9240 Tromsø, sier daglig leder Dagmar Engstad ved Langnes postkontor.

Kundene vil beholde den samme nøkkelen.

– Synd

Bedriftskunder vil få sitt bedriftssenter på Tromsø Postterminal. I dag har Langnes postkontor 250 bedriftskunder.

Senterleder Laila Myrvang på Jekta synes det er synd at postkontoret legges ned.

– Det er selvfølgelig synd at postkontoret ikke skal være her lenger, men ting har jo forandret seg og mye er lagt om til post i butikk, sier Myrvang.

Det er ennå ikke klart hva som vil erstatte postkontoret i de snart tomme lokalene.

Beholder ett kontor

21. oktober i fjor ble postkontoret på Pyramiden lagt ned. Det var da kun to postkontor igjen i Tromsø: Sentrum postkontor og Langnes postkontor. På det meste har det vært 18 postkontorer i Tromsø.

– Står Tromsøs siste postkontor, Tromsø Sentrum postkontor, i fare for nedleggelse?

– For Tromsø Sentrum postkontor er det ingen planer om å legge om driften til Post i butikk, forteller pressesjef Ebeltoft-Skaugrud i Posten.

Fem i Nord-Norge

Posten har i flere år lagt ned en rekke postkontorer rundt om i landet og lagt om til Post i butikk. Denne høsten skal omleggingsprosessen være over. Da vil det til sammen være fem postkontor igjen i Nord-Norge. Disse skal være i Bodø, Harstad, Alta, Longyearbyen og Tromsø.