I sommer startet vi opp en fiskekonkurranse og oppfordret leserne til å sende inn bilder og video fra fisketuren. iTromsø plukket ut de to beste bildene og de to beste videoene. Disse ble lagt ut på Instagram og det bildet og den videoen som fikk flest ”liker” gikk av med seieren.

SE ALLE BIDRAGENE I KONKURRANSEN HER!

I videoklassen er det Morten Rasmussen som har vunnet. Han sendte inn en video fra en fisketur på Senja 7. juni. Både han og sønnen Andreas (6) boblet over av glede da de oppdaget at de hadde fått en diger kveite på kroken.

– Vi var på camping på Senja og tok oss en tur ut på havet. Det var kjempegøy å få en så stor fisk på kroken. Vi veide den ikke, men jeg tipper at den var på rundt 10–11 kilo. De hadde ikke sett så stor kveite på mange år der, så det var rett og slett kjempeflaks, sier Rasmussen.

SE OGSÅ: Sebastian Martnes (8) håver inn fisk

Ofte på tur

Hele seansen med jubel og å få kveita opp i båten er filmet av Rasmussens kone, Maiken Nilsen. Familien på tre er stadig på fisketur.

– Vi liker veldig godt å være ute i naturen og å fiske. Vi er på fisketur i alle fall en gang i uka. Det er en god måte å slappe av på, sier Rasmussen.

SE VIDEO: Sjekk denne kjempekveita!

Han jobber som kjøkkensjef på restauranten Kitchen & Table på The Edge, og da han dro opp kjempekveita gledet han seg til å tilberede den.

– Noen dager etter at vi var på Senja, reiste vi til Danmark og da tok vi med oss det som var igjen av fisken. Den fikk reise langt, forteller han.

Førstepremien for beste video er en komplett pakke med stang, snelle og snøre til en verdi kr 4.399 kroner.

– Oi! Så fantastisk! Andreas kommer til å bli helt vill når han hører dette, sier Rasmussen.

Stolt og glad

I kåringen av det beste bildet gikk Mariann Johansen av med seieren. Bildet viser en tydelig stolt og glad femåring som muligens ble litt overrasket over hva han fikk på kroken.

– Jeg vil gjerne delta på bildekonkurransen deres med torsken vår fem år gamle sønn fikk på kroken. Ansiktet til guttungen sier alt om hva han føler: stolthet, glede og litt vantro over at han klarte å kroke en slik rugg, den største fisken han noensinne har sett. Vi spiste den til middag, og den smakte nydelig, skriver Johansen til bildet.

Johansen har vunnet et PENN proff havfiskesett til en verdi av 2.500 kroner.

SE VIDEO: Her liner Linnea (5) opp fangsten

Dette bildet ble stemt fram som vinner i fiskekonkurransen. - Vil gjerne delta på bildekonkurransen deres med torsken vår fem år gamle sønn fikk på kroken i går ettermiddag. Det er ikke det teknisk beste bildet i verden - men ansiktet til guttungen sier alt om hva han føler: stolthet, glede, og litt vantro over at han klarte å kroke en slik rugg, den største fisken han noensinne har sett. I dag spiste vi den til middag, og den smakte nydelig, skriver fotograf Mariann Johansen. Foto: Mariann Johansen