Skoleeiere, rektorer, lærere og næringslivsfolk var i går og i dag på Rica Ishavshotell på den årlige Skolekonferansen i Tromsø. Det er Ungt Entreprenørskap (UE) som arrangerer det hele, og de har som formål å skape et møteplass for nevnte grupper.

– Vi ønsker med denne konferansen å være en brubygger mellom skole og næringsliv, fordi vi mener dette samarbeidet er veldig viktig, sier leder for UE i Troms, Anne Grete Johansen.

Verdifulle erfaringer

Administrerende direktør for UE, Anne Katrine Slumgård, hadde også tatt turen til Tromsø og Rica for konferansen. Hun mener slike initiativ er viktig for både skolen og næringslivet.

– Man får utvekslet erfaringer og ambisjoner, samtidig som man får ekstra inspirasjon, sier hun.

Dette har foredragsholdere som Kent Gudmundsen (H), Per Sundnes og Stein Bondevik i Innovasjon Norge bidratt med.

Fortalte om suksess

Fokuset har som sagt vært å bringe skole og næringsliv sammen, noe som de knytter tett opp mot entreprenørskap. For å vise hva UEs fokus er, var også to ungdomsbedrifter med for å fortelle om sitt forhold til entreprenørskap. Sigurd Kornelius Lakseide (16) representerte sin bedrift Aktivitet for eldre.

– Jeg var på ungdomsskolen involvert i å starte opp og drive en elevbedrift, noe som har gitt meg mange nyttige erfaringer å ta med videre, sier Lakseide, som er klar på at fokus på entreprenørskap er nyttig for unge.

– Det er noe vi kan ta med oss inn i arbeidslivet, og kan være en faktor når vi skal få oss jobb, sier han.

Norgesmestere

Norgesmesterne i elevbedrift, Flex UB, var også veldig glade for å få jobbe med entreprenørskap. De var der for å fortelle om sine erfaringer med UE og bedriftsdrift.

– Vi har vært involvert med UB helt siden barneskolen, så vi kjente mye til entreprenørskap også før vi startet opp bedriften. Arbeidet har lært oss mye om kreativitet, hvordan man driver bedriften og om nettverksbygging, forteller Solveig Ittelin (16), en av medlemmene i bedriften.

VIKTIG: Sigurd Kornelius Lakseide (16) var på konferansen for å fortelle om sin bedrift Aktivitet for eldre, et prosjekt han mener kan være viktig for hans fremtid i arbeidslivet.
NORGESMESTRE: Vårin Vaskinn (17), Solveig Ittelin (16), Kaja Seim Vorren (16) og Aina Erikstad (16) ble norgesmestre med sin ungdomsbedrift og deltok tidligere i år i EM. De var på konferansen for å fortelle om arbeidet med ungdomsbedrifter.