Kvinneguiden på Klikk.no har laget en oversikt over hva man bør spise for å få så bra dag på jobben som mulig.

Berit Nordstrand, overlege og forfatter av boken "Mat med mer" sier til nettsiden at man bør være bevisst på hva man putter i munnen før man starter arbeidsdagen.

- Spis noe grønt til hvert måltid; det kan være så enkelt som et par salatblader under osten på grovbrødskiven, gjerne litt avokado og noen spirer på toppen. Nyt grønne bladgrønnsaker som en del av lunsjen – babyspinat, ruccula, hjertesalat - skap variasjon, sier hun til nettstedet.

Blant annet anbefaler hun bløtkokt egg, fullkornprodukter og havregrøt.

Nordstrand oppfordrer også folk til å holde seg unna raske karbohydrater som hvit pasta, hvitt sukker og hvit ris. Man bør ifølge legen heller velge fullgrovt brød, linser, quinoa og byggryn.

Dette for å en behaglig metthetsfølelse og god konsentrasjon.

Overlegen oppfordrer også folk til å drikke vann ofte.