Breivang: Onsdag slo kommunen til og bladde opp 10,6 millioner kroner for de syv boligene i Ishavsveien 67. Fram til i sommer var det Ishavsbyen ungdomssenter som holdt til i bygget. Det var da en akutt- og korttidsinstitusjon drevet av Bufetat for ungdommer mellom 12 og 18 år.

Les også: Vil ha boliger for unge funksjonshemmede

Nå skal stedet brukes til avlastning og midlertidig botiltak for barn og ungdom med utviklingsforstyrrelser, psykiske lidelser og deres familier. Dette gjelder de som har behov for et kommunalt oppfølgingstilbud i skjæringspunktet mellom kommunale tjenester og spesialhelsetjenester, og mellom barnevernet og helse og omsorg.

– Vi har et kjempebehov for et slikt tilbud i kommunen. Vi strever med å finne gode løsninger for denne brukergruppen, men nå har vi funnet det, sier byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn.

– Bedre tilbud

I dag er kommunens tilbud til denne gruppen spredt rundt, og byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm, gleder seg til å samle tilbudet under samme tak.

– Dette er plasser som vi må ha og nå som vi får samlet dem kan vi bygge opp et godt fagmiljø. Dette blir et mye bedre tilbud enn slik det har vært til nå, å leie plasser hos private, sier Kanestrøm.

Kommunen overtar bygget 15. september og ettersom det allerede har vært brukt som institusjon for barn og ungdom er det ikke mye som må ordnes før kommunen kan ta det i bruk.

– Det er så å si innflytningsklart. Vi kommer til å ta det i bruk i år, så fort som mulig, sier Fyhn.

Sparer 10 millioner

Kommunen mener også at de vil spare penger på det nye tilbudet. Å investere i syv enkeltstående tilbud vil ha en kostnad på om lag 16 millioner kroner i lønnsutgifter. Lønnsutgiftene i Ishavsveien 67 er anslått å havne på omtrent 6 millioner kroner.

– Veldig rundt regnet kan man si at kommunen sparer 10 millioner kroner på å samle tilbudet, sier Kanestrøm.

Per i dag er det syv barn og ungdom som har behov for et slik tilbud som nå etableres i Ishavsveien 67. Det er behov for to barneboliger, tre midlertidige botreningsleiligheter og to avlastningsplasser.

– Vi er veldig fornøyd med dette kjøpet og tilbudet vi snart kan gi, sier Fyhn.

Byråd Kristoffer Kanestrøm for helse og omsorg og byråd Anna Amdal Fyhn. Foto: Monika Aaserud