Hotellsalen på The Edge var stappfull av representanter for det offisielle Tromsø, Troms og Nord-Norge da Svein Ludvigsen takket for seg etter drøyt åtte år som fylkesmann i Troms.

Per Oskar Kjølaas, Jarle Aarbakke, Roar Dons, Ole B. Sæverud, Line Fusdahl, Jens Johan Hjort, Jan-Frode Janson, Torbjørn Naimak, Martin Buvik, Anna Amdal Fyhn og Øyvind Hilmarsen var noen av dem som hadde møtt opp – i tillegg til en skokk med ordførere, næringslivstopper, rådmenn, fylkesmenn og avgåtte fylkesmenn.

Eller som en av de fremmøtte Troms-ordførerne sa det:

– Det er bare Kongen som mangler.

Tolkes positivt

I åtte og et halvt år var Svein Ludvigsen nettopp kongens mann i Troms. Ludvigsen selv spøkte med at han var litt usikker på hvorfor så mange hadde møtt opp.

– Det kan jo være fordi det er mange som er glad for at jeg har sluttet. Men jeg velger å tolke det litt mer positivt enn som så, sier den avgåtte fylkesmannen.

Tøffe sko å fylle

Da han ga seg i juli tok fungerende fylkesmann Bård M. Pedersen over midlertidig. Han er klar på at skoene etter sommarøyværingen ikke blir lette å fylle.

– Ja, det kan nok bli utfordrende. Hvis man har tenkt å fylle dem, da. Men enhver må jo gjøre jobben på sin måte. Og Svein har satt spor etter seg – både i embetet og i fylket som sådan, sier Pedersen.

Roligere, men ...

Ludvigsen ser for seg roligere dager som pensjonist. Men noe slaraffenliv blir det ikke.

– Jeg skal ta det litt mer med ro, ja. Men jeg bruker å si at jeg har to hytter og tre barnebarn. Det krever litt tid. Så skal jeg ha flere styreverv og lignende, sier Ludvigsen.

Han skal blant annet være styreleder i Troms Røde Kors og han har styreverv i blant andre Perspektivet Museum.

Ludvigsen avløses ikke for alvor før den nye fylkesmannen Elisabeth Aspaker er ferdig med sin stortingsperiode. Det er tre år fram i tid.

– I mellomtiden blir det lyst ut et langvarig vikariat. Jeg har søkt på det vikariatet, så får vi bare avvente og se, sier fungerende fylkesmann Bård M. Pedersen.

DEN NYE OG DEN GAMLE: – Det blir store sko å fylle, sier fungerende fylkesmann Bård M. Pedersen (til høyre) om å ta over etter Svein Ludvigsen. Foto: Ronald Johansen