I formiddag skulle rettssaken mot 33-åringen starte i tingretten. Men fordi tiltalte betalte forelegget på 8.000 kroner i siste liten, ble prosessen stoppet.

Fikk mistanke

Ifølge politiadvokat Elin Norgård Strand var politiet til stede da HA arrangerte sin årlige julefest i 2012. Da mannskapene fikk mistanke om ulovlig skjenking av alkohol, ble det foretatt undersøkelser i lokalene.

Les også: "HA-anker nektet fremmet"

Aksjonen endte med at politiet gjorde beslag i 187 flasker øl, 20 flasker brennevin og en rødvin.

Tok kontanter

– I tillegg ble det beslaglagt kontanter fra en kasse – totalt vel 2.200 kroner, opplyser Norgård Strand.

Les også: "På skryteliste etter HA-saken"

Politiadvokaten sier at HA-medlemmet, som er en av to som eier klubblokalet i Tromsdalen, først nektet å betale forelegget. Men like før rettssaken skulle starte, kom vedkommende på bedre tanker.

Skjenkebevilling

Norgård Strand sier at loven klart tilkjennegir at det arrangementet Hells Angels hadde den aktuelle kvelden, skulle det vært søkt skjenkebevilling for.

– Jeg kan ikke svare på hvorfor det ikke var gjort. Men i et annet tilfelle er HA dømt for et lignende lovbrudd. Da ble det søkt om skjenking, men det ble avslått av de lokale myndighetene.

Advokat Astri Aas-Hansen sier at hennes klient hele tiden har understreket at det ikke var fest i HA-lokalene den aktuelle kvelden:

– Derimot var det samlet et fåtall personer som skulle spleise på drikkevarene. Min klient tok i ettertid kontakt med meg og ville forhøre seg om regelverket for skjenking i privat regi. Da han ble klar over at han kunne ha brutt bestemmelsene i skjenkeloven, ble forelegget vedtatt.

På rett side

Aas-Hansen sier at det heller ikke i politidokumentene kommer fram at dette dreide seg om et stort arrangement med mange personer til stede.

Les også: "Solgte narko for å finansiere samlivsbrudd"

– Min klient trodde han beveget seg på rett side av loven. I ettertid tar han til etterretning at politiet er av en annen oppfatning. For å unngå en kostbar rettsprosess, betaler han forelegget som han først ble kjent med ett år etter hendelsen.

For øvrig nevner Aas-Hansen at denne saken bærer preg av det som står i politiets handlingsplan rundt Hells Angels – at det skal slås ned på stort og smått i miljøet.