Tromsdalen: Forleden leverte pensjonisten anmeldelsen på politistasjonen. Som en av mange brukere av friluftsområdet, opplever han å bli møtt av en låst bom hver gang han skal gå tur innover i dalen.

Konstant stengt

– Til tross for at Tromsø Pistolklubb og Tromsø Jeger- og Fiskeforening bare er i aktivitet tre ganger i uken, er bommen som varsler om skyting nede hele tiden. Og fordi den er låst, kan den heller ikke åpnes av andre, konstaterer Henriksen.

Han mener at sperrebommene skremmer vekk folk. I håp om å få åpnet veien, ber han politiet ta affære.

Ferdsel forbudt

– I tillegg til bommene, er det også skiltet med at all ferdsel er forbudt på grunn av skyting. Dette er svært beklagelig og i beste fall en grov forsømmelse fra skytternes side. De skal ikke bare sørge for å varsle ved skyting, men også åpne for normal ferdsel når aktiviteten stopper.

Her viser Henriksen til at skyteklubbene har inngått en avtale med kommunen og bydelsrådet om at skyting skal skje tirsdag, onsdag, fredag.

Må åpnes

– I ferien uttalte fungerende politimester Thomas Rye-Holmboe at bommene var ulovlig satt opp. Det er ikke lov å sperre vei i friluftsområdet uten at det er gjort kommunalt vedtak om at sperrebommer kan settes opp. Og det er det ikke gjort, så vidt meg bekjent.

– Det er svært mange som engster seg når de skal på tur i Tromsdalen. Folk spør og lurer og veldig mange snur når de kommer til bommene. Derfor ber jeg at disse og skilt fjernes.

Mye folk

– Det kan ikke være slik at folk skal gå i redsel for å bli skutt. Den siste tiden har det vært svært mange – både joggere og familiefolk – i området. Derfor

henstiller jeg til politiet om å rydde opp i forholdene. Marka er for alle. Det må skytterne sørge for, mener pensjonisten.

Leder for kriminalavdelingen, Hans Martin Moen, bekrefter at saken er mottatt og blir oversendt jurist for å få klarlagt hva som skal skje videre.