Tromsøya: Det er usikkert om mannen så kontrollen på forhånd, og skjønte at det kom til å gå galt. Kanskje var det derfor han løftet spritflasken til munnen og tok seg en slurk.

– Om han hadde sett oss eller ikke ble ikke tema da patruljen kjørte bort for å snakke med personen. Vi observerte med kikkert at han tok av veien og stoppet i en liten lomme for å drikke fra ei spritflaske, forteller UP-sjef Geir Marthinsen.

Sjeldent

Situasjonen som møtte kontrollørene er ifølge UP-sjefen ikke akkurat daglig kost for politiet.

– Han var så beruset at han snøvlet, og han hadde vanskelig for å holde balansen, sier Marthinsen.

Den berusede mannen var ifølge polititoppen godt voksen. Han kommer ikke fra Tromsø, og disponerte en leiebil som han skulle kjøre utover mot Sommarøy.

– Det var flaks at han stoppet og drakk alkohol slik som han gjorde, for hvis vi ikke hadde observert det kan det hende at han hadde fått fortsette uavbrutt på ferden. Og da sier det seg selv at det kunne utgjort en risiko, både for ham selv og andre, legger Marthinsen til.

På ville veier

UP-sjefen opplyser videre at den aktuelle personen ga et stort utslag på blåseprøven han ble bedt om å avlegge. Selv om han medgir at det er svært sjelden at slike situasjoner oppstår, er det ikke første gangen de har stoppet en sjåfør som drikker mens han eller hun kjører.

– Vi har tidligere stoppet folk som omtrent kjører med flasken mellom beina.

Ugler i mosen

Det er mye som tyder på at rene tilfeldigheter har gjort at mannen valgte akkurat det stedet han gjorde for å stoppe for å drikke. I dette tilfellet gikk det bra til slutt.

– Vi følger vanligvis med med kikkert for å se om folk bruker bilbelte eller snakker med håndholdt mobil. Når noen stopper før en kontroll så aner vi vanligvis ugler i mosen, så vi oppdaget det ulovlige forholdet rimelig kjapt, sier Marthinsen.