Det er nærliggende å spørre: ”Erre herre er party?”. Nær 200 barn og ungdom i Hamna viste hva som skal til for å få en real fest på sensommeren.

– Vi har det skikkelig gøy, og det er ikke kaldt i det hele tatt, sier fem andpustne fjerdeklassinger utenfor skumteltet som er satt opp på åpningskvelden for Hamnadagan 2014.

Hvite skumskyer flyr gjennom luften i det festdeltakerne fyker over skolegården med brus og potetgull i nevene. De er gjennomvåte av skum og glede, og later ikke til å ense at dette er en mildt kjølig kveld i enden av august. Dette er ett av årets store høydepunkt – og syvende gang den store skumfesten holdes på Hamna skole.

– Når du ser hvor glad og fornøyd disse ungene er, forstår du hvorfor vi arrangerer dette, smiler leder i Hamna bydelsråd, Ørjan Sandberg.

Populært

Inne i skumteltet pumpes det store mengder boblende moro over de hoppende og dansende.

Bak spakene for musikken er kveldens DJ, Tobias Posti Bakken (12). Han spiller litt av alt, og dette er ikke første gang han opptrer som styrer av musikken. Selv skal han også danse, men ikke før det blir litt mer skum.

– I fjor var det litt over en halv meter, når det punktet nås skal jeg også uti, sier han.

For fjerdeklassingene Emil, Mathilde, Susanne, Benedikte og Iselin er det første året de har fått lov til å være med. Og siden de begynte på skolen har det gått gjetord om den store festen like etter skolestart, som er åpen for elever fra fjerdeklasse og oppover.

– Søsteren min har vært med en gang før, og da ble jeg misunnelig. Nå er det kjempekult at jeg kan dra, sier hun.

Hamnaskum

Når kvelden er over, venter det en god del spyling på arrangørene. Men dersom været holder seg, kan man nok finne rester av skummet rundt omkring i hele Hamna der hvor festdeltakerne har tatt ferden hjemover på kvelden.

– Dette er en spesiell type skum, så det kan nok bli liggende litt, smiler Sandberg.

Men det gjør kanskje ikke så mye. Hele helga skal det holdes arrangementer i bydelen. Og for første gang er også søndag inkludert i programmet.

– Lørdag er som vanlig familiedag, med festlighet på kvelden. Nå blir det også friluftsgudstjeneste på søndag for dem som vil være med på det, sier Sandberg.

SKUMFEST: Mathilde Ulriksen (9), Susanne Hole Bjørnsen (9), Emil Bjørkeng (9), Benedikte Sletten Hansen (9) og Iselin Sletten Hansen (9) fester på skumparty i Hamna. Foto: Tom Benjaminsen
SKUMMENDE: En haug med barn og ungdommer gjorde hva de kunne for å pakkes inn i mest mulig skum i Hamna. Foto: Tom Benjaminsen
MUSIKKSJEF: Tobias Posti Bakken (12) er DJ på skumparty, og sørger for at stemninga inne i teltet når helt opp i taket. Foto: Tom Benjaminsen
HØYT: Noen valgte å danse til musikken fra toppen av lekestativet i skolegården. Foto: Tom Benjaminsen