Søndag ble det bestemt at fjøsnissehelgen på Berg skal ta seg en pause, noe de delte på deres Facebook-side og som fikk enorme reaksjoner.

I 19 år har Nordgård og Widding gård invitert til fjøsnissehelg med grøtspising, nisse, dyreliv og gårdsliv, men i år blir det altså ikke noe av.

Les også: "De beste dagene i året"

- Vi skal ta oss en pause. Det er noe med det å arrangere et stort arrangement og vi har mange som har jobbet med dette på disse to gårdene. I år er det mange av oss som er bortreist eller opptatt med andre ting, sier May-Tove Widding på Widding gård, som har arrangert fjøsnissehelgen med Helga Nordgård på Nordgård.

Mye arbeid

I år skulle det vært 20-års jubileum. Men det blir det altså ikke.

- Det er mange som har vært med på å arrangere dette. På vår gård er vi åtte stykker i alle generasjoner og på Norgård er det 20 stykker. Alle har vi hatt faste oppdrag i forbindelse med arrangementet, så når noen ikke kan være her påvirker det avviklingen.

Les også: "Elsker dyrelivet"

For det er ifølge Widding mye arbeid å skulle avvikle en fjøsnissehelg.

- Det er veldig mye forarbeid og etterarbeid, det er jo årsaken til at vi er så mange om det. Det er godt samarbeid på begge gårdene og de to dagene det er nissehelg er det veldig gøy. Men det er også mye stress for å få alt i rute.

Vemodig

Det skal ryddes og vaskes i fjøsene og lokaler som vanligvis brukes til helt andre ting skal gjøres om til kiosk.

- Det er drivhus som skal gjøres om til kafe, militærteltet skal rigges og det skal bakes pepperkaker og lages sukkertøy. I tillegg er det alt som skal kjøpes inn, som er mye for bare to dager.

- Tror du det er kroken på døra for fjøsnissehelgen?

- Jeg tør ikke spekulere. Vi er mange som må bli enige, skal det fortsette så må vi kanskje gjøre noen forandringer. Men det har vært gøy og vi har fått mange positive tilbakemldinger så vi håper selvsagt å få det til neste år, det er jo litt vemodig at de ikke skal være noe i år.

Trist Nisse

Syngenisse Jan Sigmund Berglund synes også det er trist.

- Etter at det ble lagt ut på Facebook skjønte vi at det var mange som synes det var trist, og det er også. Men det er noe med det å skulle gjøre alt forarbeid, så det er masse jobb for de som driver gårdene, sier Berglund.